Topul liceelor cu cei mai mulţi chiulangii

Au chiulit de la şcoală până au primit media patru la purtare. În această situaţie se află zeci de elevi din judeţul Gorj. Anul şcolar trecut peste 5000 de elevi au avut media scăzută la purtare din cauza absenţelor. Cei mai mulţi, 4447 la număr, au înregistrat medii la purtare între 7.00 şi 9.00, iar restul de 652 s-au ales cu note sub 7.00 deoarece au chiulit de la ore. Într-un top al liceelor cu cei mai mulţi elevi cărora le-a fost scăzută media la purtare din cauza numărul mare de absenţe acumulate, pe primul loc se află Grupul Şcolar Auto din Târgu Jiu, cu 128 de liceeni aflaţi în această situaţie, urmat de Colegiul Tehnic Motru, cu 60 de elevi şi de Colegiul Tehnic Nr.2, cu 60 de medii scăzute la purtare.  

Zeci de elevi din judeţul Gorj au avut media patru la purtare anul şcolar trecut din cauza numărului mare de absenţe. În aceeaşi situaţie sunt mulţi elevi de la Grupul Şcolar Auto din Târgu Jiu. Directoarea liceului, Alina Dănăricu, spune că un sfert din cei 1612 elevi au avut media scăzută la purtare din cauza absenţelor. „Şase au rămas repetenţi deoarece nu au reuşit să obţină media generală şase, iar 21 de elevi au obţinut media patru la purtare pe primul semestru”, afirmă Alina Dănăricu. Principala cauză, spune conducerea unităţii, o reprezintă lipsa resurselor financiare. „Aproape 90% dintre elevii de la şcoala noastră sunt navetişti. Cei mai mulţi dintre ei au probleme financiare şi nu reuşesc să ajungă la şcoală. Vin din tot judeţul şi beneficiază de bursa Bani de liceu. Aceasta este principala problemă cu care se confruntă elevii şi care duce la scăderea mediei la purtare”, explică directoarea unităţii.

Elevii din învăţământul obligatoriu, campioni

Directorul Colegiului Tehnic Nr.2 din Târgu Jiu, unde 63 de elevi s-au ales cu media scăzută la purtare, spune că în anul şcolar 2010-2011 elevii din această unitate au strâns peste 128.000 de absenţe, din care peste 62.000 au fost motivate. Cea mai mică notă din acest punct de vedere a fost patru. „Cele mai multe absenţe se înregistrează în învăţământul obligatoriu, la clasele a IX-a şi a X-a, unde regulamentele şcolare nu ne permit să adoptăm prea multe măsuri. Putem doar să dăm mustrări sau să le scădem nota la purtare. Nu există noţiunea de exmatriculare. Prin noua Lege a Educaţiei învăţământul obligatoriu intră la şcoala generală şi ne lasă mai multe posibilităţi nouă”, spune Ion Botanciu, directorul unităţii. Însă măsuri drastice asupra liceenilor chiulangii se vor putea aplica abia peste cinci ani, atunci când clasa a IX-a va face parte din ciclul gimnazial.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: