Toţi candidaţii la alegerile PDL Târgu Jiu ar putea obţine funcţii

Preşedintele interimar al PDL Târgu Jiu, Eduard Berca, a declarat că la alegerile din 2 noiembrie au fost depuse 27 de candidaturi pentru 23 de funcţii, dar că cei 170 de delegaţi ar putea decide ca toţi candidaţii să aibă post în structura organizaţiei. Berca a mai spus că la alegeri vor fi prezentate argumentele pentru excluderea lui Nicolae Daviţoiu şi că postul acestuia în Consiliul Municipal ar putea fi luat de Gore Popescu.

Reporter: Câte candidaturi ai fost depuse pentru alegerile de la PDL Târgu Jiu?

Eduard Berca: Sunt cereri de candidaturi depuse, au fost validate în şedinţa Biroului Permanent Local (BPL) de ieri. La funcţiile de prim-vicepreşedinţi avem candidaturile domnului Crăc şi a domnului Bobu, la vicepreşedinţi domnul Ciocioi, domnul Popescu Victor, în sfârşit, o să fie date publicităţii. Sunt în jur de jur de 27 de persoane, dar structura de la BPL poate fi extinsă în funcţie de zonele de interes. Biroul este format din minim 23 de persoane. Sunt mai multe candidaturi pe funcţiile de vicepreşedinţi şi secretari executivi, dar vom deschide şi secretarii zonali şi vicepreşedinţii zonali şi dacă Consiliul de Coordonare Local va considera va vota în consecinţă.  Statutul permite într-adevăr ca o structură să funcţioneze cu minim 23 sau 39 de persoane.

Rep.: Deci există posibilitatea ca toţi 27 să aibă funcţii?

E.B.: Există posibilitatea şi certitudinea că pot să ocupe funcţii de secretari zonali, vicepreşedinţi zonali. Statul permite o distribuţie de felul acesta.

Rep.: Atunci se cam ştie ce se va întâmpla la alegerile din 2 noiembrie?

E.B.: Nu se ştie pentru că va decide va fi Consiliul de Coordonare, ori în situaţia în care unul din candidaţi nu întruneşte 50 plus unul din voturi nu trece. Oricine ar fi el.

Rep.: Cei care vor ocupa funcţii vor fi şi pe listele de consilieri locali? Dvs. candidaţi la primărie?

E.B.: Da. Iar eu candidez la Primărie, dar doar la Primărie. Voi candida doar la Primărie, nu voi apărea pe lista de consilier, vă spun de acum. Mi-am definit un obiectiv, lucrez, mă zbat pentru lucru acesta. Nu voi fi pe lista de consilieri locali.

Rep.: Referitor la excluderea lui Nicolae Daviţoiu. Aţi vorbit la un moment dat despre mărturiile unor persoane din PDL, care ar fi fost contactate să treacă la Mişcarea Populară.

E.B.: Vor fi argumentele care susţin propunerea de excludere prezentate în mapa de conferinţă pentru toată lumea. Nu sunt numai acestea, istoria vine din urmă. E vorba de un gest pe care eu personal nu mi l-aş putea permite. (...) Am văzut încercarea recunoscută de domnul Daviţoiu la un post local de radio. A vorbit cu un băiat, aşteptăm să vorbească cu toată lumea? Veţi vedea argumentele pe care le vom prezenta în mapa de conferinţă.

Rep.: A spus că Robert Dijmărescu va primi funcţia de vicepreşedinte?

E.B.: Nu pot să decid eu ce funcţii primeşte Robert Dijmărescu. Decide Consiliul de Coordonare Local.

Rep.: Candidează?

E.B.: Are o candidatură depusă într-adevăr, dar nu decid eu ce funcţie ocupă.

Rep.: Cine îi va lua locul domnului Daviţoiu în Consiliul local, dacă va fi exclus?

E.B.: Următorul pe listă este Gore Popescu. Este membru, activează în partid. În baza legii este evident îndreptăţi să ocupe postul dar după ce se va lămuri statului domnului Daviţoiu, care probabil va dori să conteste. (...) La aceste alegeri nu are depusă nicio candidatură.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: