Tractoriști și câștigi

Elena Udrea nu e proastă. Jur, jur că e ultima oară când scriu despre Elena Udrea! Adevărul e că nici măcar nu mă deranjează la fel de tare ca alți câțiva candidați la președinție. Doar că nu suport fudulia. Dar, rămânând la prostie, repet: Elena Udrea nu e proastă. E drept, depinde și care sunt criteriile în funcție de care judeci inteligența. Să zicem că Elena Udrea e o fată orientată. Știe ce vrea, nu pare să aibă scrupule și, așa cum ziceam și ieri, nu este exclus ca această calitate să o facă să-și sfideze condiția și să ajungă, dracu știe, ministru! Ce spuneți? A fost deja ministru?! Aoleu!

Dacă vă amintiți, acum vreo două săptămâni Elena Udrea s-a lansat cu un cuplu motor excelent în campanie, la volanul unui tractor pe care a învățat să-l conducă pe loc, în fața camerelor. Comentam răutăcios pe atunci că Elena Udrea mai mergea cu tractorul și-n tinerețe, doar că a trecut mult timp de atunci și nici nu mai era în poala tractoristului când trăgea de volan. Ei bine, ieri a apărut o știre cutremurătoare, chiar pe Pro TV, patria mumă a știrilor cutremurătoare: se pare că un tractorist câștigă, în România, undeva la 1000 de euro. Ceea ce-l face mult superior pe scara socială unui jurnalist, de exemplu, dar haideți mai bine să nu dezgropăm frustrări vechi. Rămânând la tractoriști, acea mie de euro nici măcar nu se câștigă atât de greu. Tractoarele cu care se lucrează acum au aer condiționat și scaun pe pernă de aer care zgâlțâie blând hemoroizii. ”Tractoarele moderne se conduc mai ușor decât limuzinele de lux”, zice Gheorghe, tractorist, în materialul Pro TV. Începeți să descoperiți și voi simțul de orientare al Elenei, nu-i așa? Dacă prima doamnă a fost, iar președinte nu poate ajunge, măcar ca prim tractoristă a țării s-ar putea afirma.

Am fost prea mârlan? Nu vă pripiți cu judecățile! Domnul Gheorghe a spus, totuși, că tractoarele sunt mai luxoase decât limuzinele. Deci pentru doamna Udrea ar fi un salt important. Cu ea în cabină am putea redeveni grânarul Europei. Plus că poate stimula și industria confecțiilor în același timp: pune tractorul pe pilot automat și-i dă fără-ncetare cu croșetatul.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: