Traficanţii care vindeau droguri în licee, arestaţi

Lovitură dură a ofiţerilor şi procurorilor antidrog dată distribuitorilor de canabis şi etnobotanice din Târgu Jiu şi Motru la sfârşitul săptămânii trecute, când au fost organizate mai multe descinderi în urma cărora mai mulţi indivizi au fost încătuşaţi.

Traficanţii îşi făcuseră planuri pentru vânzările de Crăciun şi Revelion, însă acum sunt în spatele gratiilor, 9 dintre ei primind mandate de arestare. Alţi patru, printre care şi un tânăr din Petroşani, au primit mandat de arest la domiciliu, cu toţii fiind acuzaţi că în ultimele luni puseseră la punct o adevărată reţea care se ocupa cu vânzarea etnobotanicelor şi a canabisului în special la şcolile şi liceele din zona centrală a oraşului, precum şi printre studenţii din Târgu Jiu şi Petroşani.

Reţeaua îşi întinsese tentaculele până la Timişoara, studenţii de aici fiind şi ei amatori de senzaţii tari oferite de traficanţii gorjeni. Procurorul Vasile Popescu, şeful DIICOT Târgu Jiu, a menţionat că cercetările în acest caz au început şi după ce medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean au început să semnaleze cazuri ale unor adolescenţi aduşi la tratament în stare gravă după ce consumaseră mai ales etnobotanice. Traficanţii consumau canabis, iar pe tinerii pe care îi aveau drept clienţi experimentau diverse „ierburi” pentru a le vedea efectele şi a şti dacă să le consume şi ei sau nu. Consumatorii ajungeau însă în cele din urmă la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean şi îşi reveneau cu greu din experienţele de care avuseseră parte.

Au fost zeci de percheziţii în cauză. „Tehnică de calcul, 14 dispozitive electronice de mărunţit şi cântărire, 3 aparate pentru confecţionarea artizanală a ţigărilor, aproape 50 de telefoane mobile şi cartele, precum şi peste 300 g. de cannabis şi substanţe psihoactive au fost ridicate astăzi, în urma celor 20 de percheziţii domiciliare efectuate pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată trafic de droguri de risc şi substanţe psihoactive. La data de 4 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sprijiniţi de cei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, sub supravegherea unui procuror D.I.I.C.O.T. - B.T. Gorj, au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Hunedoara şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi substanţe psihoactive”, a comunicat IPJ Gorj după efectuarea descinderilor de către procurorii DIICOT.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: