Trăim în România jegoasă a Antenelor și asta ne ocupă tot timpul

Mi s-a făcut sesizare la CNCD. Dacă nu credeați că instituțiile statului funcționează, ei bine, funcționează. Funcționează într-atât de bine încât orice nebun poate să-ți facă sesizare aproape oriunde, iar tu vei fi chemat grabnic să dai explicații. Drept dovadă, la CNCD m-a chemat Antena 3, prin însăși vocea directorului acesteia, Mihai Gâdea. Motivul? Că aș discrimina ”categoria socială” a bătrânilor, prin textele cu referire la fanii Antenei.

M-am dus, ieri dimineața, nedormit, direct după Oscarurile despre care aveam de gând să scriu azi. Într-o clădire aproape imposibil de găsit, kafkiană de-a dreptul odată ce-ai găsit-o, am reușit să dau, în cele din urmă, de biroul 216 de la etajul 2. O doamnă a scos nasul din birou și m-a invitat înăuntru. Am fost poftit să iau loc în fața a cinci membri ai comisiei și să apăs pe un buton care a aprins un beculeț roșu, semn că discuția va fi înregistrată. Totul s-a petrecut civilizat și cu o oarecare jenă din partea ambelor părți. Nu a fost decât o audiere, nu s-a soluționat plângerea, dar sper totuși că am interpretat corect jena membrilor comisiei care erau puși în fața unei situații clare de ”hoțul strigă hoții”.

Altceva m-a marcat, însă. Gâdea nu mi-a făcut doar mie sesizare la CNCD, ci și altor doi ”băsiști” din presa centrală. Am intrat la audieri împreună, toți trei. Întâmplător, cei doi erau ținte mult mai importante ale mizerabilului post al turnătorului Voiculescu. Dacă mie mi-au făcut hatârul de a mă încadra mai general la „băsiști”, celorlalți doi li se dau numele aproape zilnic pe post. Pe lângă faptul că sunt atacați ei, le sunt atacate și amenințate în mod sistematic familiile.

N-o să-i numesc pe ceilalți doi jurnaliști cu care sunt acum ”coleg de dosar” la CNCD, dar pe unul probabil îl știți din faptul că Oana Stancu l-a atacat suburban, zilele trecute, adresându-i fetei de 10 ani a omului o scrisoare deschisă. La ieșire, pe drum spre o stație de taxi, l-am întrebat dacă are de gând să o dea în judecată pentru acea mizerie. A spus că nu, pentru că astfel nu ar face decât să-și expună copilul și mai mult.

Situația celuilalt era chiar și mai gravă. Venit din alt oraș special pentru această audiere, omul a povestit cum cu câteva zile înainte, în timp ce se afla la parastasul mamei decedate cu puțin timp înainte, era bombardat de fanii Antena 3 (la îndemnul vedetelor postului) cu mii de mesaje, mare parte dintre ele conținând referințe la adresa mamei, inclusiv îndemnul (care pe om îl marcase profund) de a-și viola propria mamă, mamă la al cărei parastas tocmai participa. Povestind asta, omul a izbucnit în plâns și a ținut-o așa aproape un sfert de oră. Când a reușit să se adune, s-a scuzat: ”Vă rog frumos să mă scuzați, dar mi-am iubit foarte mult mama și nu-mi vine să cred că, după ce sunt desființat pe Antena 3 seară de seară, tot ei sunt aceia care îmi fac mie plângeri. Încerc din răsputeri să-mi feresc tatăl rămas în viață de acest război, dar până și el primește mesaje sau aude despre amenințările primite de mine.”

Cam asta se întâmplă în România., pentru că oamenii din această țară se uită, încă, în număr mare, la Antena 3. Este posibil să fie tardiv să-i educăm sau pedepsim cumva pe acei oameni. Cred că, din acest punct încolo, se pune problema (cu orice risc și oricum ar părea din afară) ridicării licenței acestei mizerii care își spune televiziune și trust de presă. La OTV s-a putut, în fond. Iar Antena 3 e mult, mult mai jegoasă decât era OTV.

Vizualizări: 662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: