Transferul patrimoniului Casei de Cultură, contestat în instanţă

Procesele în care este implicată Casă de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu par să nu mai ia sfârşit. În urmă cu câteva săptămâni a avut loc o primă înfăţişare într-un proces în care se contesta transferul de patrimoniu de la Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură din România în patrimoniul Fundaţiei cu acelaşi nume. Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia, spune că procesul s-a amânat până în luna septembrie din cauză că unii dintre membrii fondatori ai fundaţiei au decedat şi ca atare trebuie citate rudele acestora.

Problema Casei de Cultură a început în momentul în care a fost descoperit faptul că a fost trecută în administrarea fundaţiei cu acelaşi nume. Transferul de patrimoniu s-a făcut în baza printr-un protocol. În condiţiile în care chiriaşii au plătit chiria fundaţiei, Casa de Cultură a acumulat datorii la bugetul local. Despre acest jaf s-a aflat abia după ce Valentin Popa, preşedintele CNSLR Fraţia a venit la conducere în locul lui Constantin Retezeanu. De aproximativ doi ani se încearcă rezolvarea acestei situaţii prin instanţă. În urmă cu câteva săptămâni a avut loc o primă înfăţişare într-un proces în care s-a contestat transferul de patrimoniu de la Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură din România la  Fundaţia Casa de Cultură. “Am contestat în justiţie transferul de patrimoniu de la Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură din România în patrimoniul fundaţiei. Procesul s-a amânat până în luna septembrie pentru unii dintre membrii fondatori ai Fundaţiei Casa de Cultură au decedat şi urmează să fie citate rudele acestora”, a declarat Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia. În momentul de faţă, pe rol se află mai multe procese în care este implicată Casa de Cultură a Sindicatelor. Cu toate acestea, Valentin Popa spune că încă se mai poartă discuţii pentru preluarea Casei de Cultură a Sindicatelor de către Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu Jiu, procesele aflate pe rol neîmpiedicând această acţiune. “Nu am renunţat la ideea unui contract de asociere cu Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj. Discuţiile cu autorităţile, demarate în iarna trecută, nu s-au încheiat. Suntem de acord să punem Casa de Cultură la dispoziţia Consiliului Judeţean şi a Primăriei Târgu Jiu cu condiţia să rămână tot

în patrimoniul sindicatelor. Această acţiune cu are nici o legătură cu procesele în care este implicată Casa de Cultură a Sindicatelor”, a mai precizat Valentin Popa. Casa de Cultură a Sindicatelor a fost la un pas de a fi scoasă la vânzare pentru datorii de ordinul miliardelor către Direcţia de Taxe şi Impozite Locale.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: