Transloc ia măsuri cu pensionarii care circulă gratuit pe troleu

Societatea de transport în comun din Târgu Jiu a anunţat luarea unor măsuri care vor duce la limitarea numărului de călătorii gratuite la care au dreptul pensionarii cu venituri sub 850 de lei. Pensionarii rămân tot cu 192 de călătorii gratuite pe an, numai că de la anul vor avea bilete, pe lângă legitimaţia de călătorie, pe care trebuie să le vizeze. Practic, până acum, pensionarii care aveau legitimaţie mergeau nelimitat, pentru că nu le viza nimeni călătoriile.

Începând cu luna ianuarie a anului viitor, pensionarii cu vârsta de până la 70 de ani, cu pensii de până la 850 de lei, vor beneficia gratuit de 96 de bilete pe an, cu două călătorii Conform conducerii societăţii Transloc, pentru beneficiari nu se va schimba nimic, doar că pe lângă talon, vor trebui să arate şi biletul de călătorie. Cel mai probabil această măsură a fost luată pentru ca vârstnicii să nu circule mai mult decât li se permitea conform talonului. Aşa vor avea un anumit număr de bilete, pe care, dacă îl vor epuiza, vor trebui să plătească biletul, în cazul în care vor fi nevoiţi să mai circule cu mijloacele de transport în comun. „Pensionarii o să primească gratuit un talon cu poză, cu nume, prenume şi nişte bilete. Când se vor urca în mijlocul de transport îşi validează şi dânşii biletele ca toţi ceilalţi cetăţeni. Până acum prezentau legitimaţia, până o scotea bietul om din portofel, trebuia să-i bifeze şi aşa mai departe. Era un disconfort. Aşa pensionarul călător se urcă în mijlocul de transport îşi ţine acel talon la vedere şi îşi validează biletul. Este spre binele lor, al cetăţenilor. Atunci se creează şi un mod uniform de circulaţie şi un control mai bun. Dacă le epuizează pe cele gratuite, vor plăti biletul cu 2 lei”, a declarat Vasile Căilean, directorul SC Transloc.

Nu vor bilete

Pensionarii sunt de părere că această măsură a fost luată doar ca să le îngreuneze circulaţia cu mijloacele de transport în comun. „E în avantajul primăriei, nu al pensionarului. Fac cum fac să ne pună piedici. Cât pierzi că un pensionar merge de colo până colo? Pentru noi era mai uşor, doar arătam legitimaţiile. Asta e, fac ce fac să ne mai ia bani din buzunar, nu să ne dea”, a spus Marin Anghel, pensionar.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: