Traseism, mândria țării

Traseiștii politici sunt foarte amuzanți, din punctul meu de vedere. Mă distrează negocierile febrile din spatele ușilor închise, invizibile, dar evidente având în vedere tensiunile care apar când mai auzim de câte un teleleu care-și ia doctrina și lumea-n cap și pleacă la (cine va fi la) putere. Mai puțin distractivă este, însă, desconsiderarea electoratului. Ah, nu, pe cine cred eu că păcălesc? E distractivă și aia! Așa le trebuie, dacă se duc la vot!

Dar tot trebuie să le țin partea amărăștenilor cu simpatii politice. Uitați ce e, domnilor traseiști. Eu am prieteni care sunt în limbă după Băsescu. Au încredere oarbă în el, l-ar urma și dacă ar urina pe ei. Mai sunt unii îndrăgostiți de Macovei, alții de Ponta, de Iliescu toți bunicii, chiar și Antonescu are câțiva fani pe care-i cunosc. Iar pe Vadim îl iubesc eu, că îi citesc fascinat elucubrațiile din Tricolorul. Oamenii ăștia sunt partidele lor, ca Ludovic al paișpelea. De fiecare dată când votăm pentru partide votăm de fapt cu ei, că doar noi românii suntem niște analfabeți politici, habar n-avem de doctrine și orientări.

Nu știm dacă PDL-ul e de dreapta sau de stânga și avem o bănuială că nici ei nu sunt foarte siguri. Vă dați seama cât de jigniți ne simțim cât tu, nenorocitule, senatorul pe care eu l-am trimis în parlament să se îmbogățească, schimbi bărcile și începi să-l înjuri pe Băsescu, Iliescu, Ponta sau Crin al meu. Păi, cine te crezi, băi, pulică?! Eu nici nu te cunosc, ca ce chestie prejudiciezi tu bunul-mers al partidului iubitului meu?

Având în vedere trăirile astea, dacă s-ar face un referendum, românii ar fi în stare să propună ca traseiștii politici să fie pedepsiți mai aspru decât pedofilii. Pentru că asta fac, în fond. Își bagă .... în copiii lor politici. Da, mă, Traiane, Crine, Victorașe... Sunteți ca copiii noștri! Nu lega pe Năstase, mă! Că și el a fost tot al nostru.

Iar voi, anonimi din Parlament, stați liniștiți la locurile voastre, în partidele care v-au făcut oameni. Slavă domnului, în politică se poate fura și din opoziție aproape la fel de mult. Deci ce sens are să vă lăcomiți?

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: