Traseul de la Băsescu la Ponta, via Udrea

Băsescu a decis, o va susţine pe Elena Udrea în cursa prezidenţială. I s-ar părea caraghios, zice, să-l susţină pe Cristian Diaconescu independent. Cât a fost candidatul PMP, era bun, independent este caraghios.

Un fost membru al Partidului Mişcarea Populară, Adrian Papahagi, a spus că Ponta va fi principalul beneficiar al intrării Elenei Udrea în campania prezidenţială. Cei doi vor fi atât de gălăgioşi, încât vor omorî orice campanie electorală. Aşa cum au făcut Băsescu şi Ponta la europarlamentare, când s-au înjurat seară de seară la televizor şi nimeni nu a mai avut timp de discutat probleme europene.

Iată cum a explicat Papahagi pe facebook această teorie. "Mecanismul este elementar: Udrea e larg detestată, deci mobilizează la vot electoratul lui Ponta. Îi permite lui Ponta să personalizeze lupta și să o reducă la înfruntarea cu "regimul Băsescu", ceea ce îi convine de minune, fiindcă altfel ar trebui să explice proiectele pe care nu le are, realitățile care nu-i convin și scandalurile de care nu știe cum să mai scape", a scris fostul aliat al Elenei Udrea pe Facebook.

Papahagi a mai spus că Udrea e "la fel de lipsită de substanță, la fel de contestabilă, la fel de toxică" ca și Ponta. "Udrea e alibiul ideal al găunoșeniei lui Ponta: la fel de lipsită de substanță, la fel de contestabilă, la fel de toxică. Se vor înfrunta două produse media, pompate cu bani și consultanță străină, două junk-foods cancerigene. Prin gălăgie, invectivă, harță permanentă, salturi cu parașuta și alte circării, Ponta și Udrea speră să atragă toate reflectoarele asupra lor și să îi eclipseze pe Iohannis și Macovei", crede Papahagi.
Sunt încă mulţi oameni care nu cred că înjurăturile dintre Băsescu şi Ponta sunt de faţadă şi că ambii doar au profitat de pe urma unui război inventat. Băsismul şi antibăsismul au fost folosite de Ponta şi Băsescu. Iar Udrea a fost mereu un liant între ei, dacă este să ne aducem aminte de banii câştigaţi de Ponta de la firmele lui Udrea-Cocoş, pentru aşa-zise consultaţii juridice. Unii se întreabă ce mai are Băsescu de câştigat. Poate imunitate, poate un post sigur când va pleca de la Cotroceni, poate va mai plăti nişte poliţe până atunci (cum ar fi închiderea Antena 3). Ce are Ponta de câştigat? Procentele necesare pentru a deveni preşedinte. De unde prietenia dintre cei doi? Unii zic că sunt manevraţi de aceleaşi servicii, dar cred că îi leagă şi o mare asemănare între caracterele lor.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: