„Trebuie făcute şi sacrificii dacă ne-am ales meseria asta!”

Jucătorul transferat de Pandurii Târgu Jiu în această iarnă de la Rapid Bucureşti, Ionuţ Stancu, pare să-şi fi câştigat locul de titulatr în echipa lui Sorin Cârţu. Folosit aproape la toate jocurile amicale, mai puţin unul la care a fost accidentat, Stancu poate fi o soluţie pentru primul unsprezece care va fi aliniat de Cârţu în retur. Modest, deşi vine de la o echipă titrată, Stancu şi-a văzut de pregătire şi consideră că aceste stagii din Antalia i-au fost foarte utile.

Stancu este unul dintre puţinii jucători care nu s-a plâns de greutatea antrenamentelor deşi recunoaşte că nu-s deloc uşoare, fiind conştient că sunt folositoare. Stancu dă dovadă de o mentalitate de profesionist şi nici de sacrificiile pe care le fac jucatorii în cantonamente nu se plânge. Le consideră normale având în vedere meseria specială pe care a ales-o.

Reporter: Cum a fost pregătirea din Antalya, te simţi obosit după perioada de pregătire?

Ionuţ Stancu: Nu mă simt deloc obosit, mă simt bine, a fost pregătirea bună şi important e că nu am fost accidentat şi am reuşit să duc pregătirea la capăt. Bine acum cel mai important e campionatul şi să jucăm bine atunci, în campionat. Eu am avut o lovitură în muşchi de la un meci dar a trecut repede şi nici nu am făcut pauză. N-am jucat doar la un meci, al doilea din primul stagiu. Accidentarea aceea chiar a fost cauzată de o lovitură puternică pe muşchi şi nu puteam face sprint că aş fi jucat şi atunci dar de antrenat m-am antrenat normal. Nici nu era recomandat pentzru că puteam face ruptură, medicul a zis că ar fi bine să stau la acel meci şi doar atât am lipsit de pe teren.

Rep.: Ţi s-a părut mai greu decât la Iaşi sau la Rapid sau unde ai mai făcut până acum cantonamente?

I.S.: Nu, la Rapid am mai făcut pregătire pentru că la Iaşi nu am prins nici un cantonament pentru că acolo  am fost doar aşa în trecere. Dar acum e ok totul, e bine din toate punctele de vedere ce am făcut aici, sunt convins de asta. Cred că o să ne ajute mai mult ceea ce am făcut în prima parte pentru că am pus bazele iar în cel de-al doilea stagiu am mai adăugat puţin câte puţin la pregătire. După aceea, important va fi în campionat când încep meciurile pe puncte, pe bani, pe orgolii şi pe toate celelalte.

Rep.: Au fost şi o serie de meciuri până acum în care ai jucat de regulă în echipa de bază, crezi că te-ai integrat bine acum la Pandurii?

I.S.: Eu mă simt bine aici şi nu am de ce să mă tem că nu m-aş integra pentru că e un colectiv bun, o echipă bună şi disciplinată. Sunt mulţi colegi, oameni cu care am mai lucrat în trecut şi cu care m-am reîntâlnit acum după ce am mai jucat cu ei la Rapid sau la echipele naţionale şi la Craiova şi nu văd ce impedimente să fie în privinţa acomodării. Mai ales că e o echipă care e din Oltenia de aceea sunt convins că o să mă simt foarte bine aici.

Rep.: În sistemul de joc de la Pandurii cum te-ai integrat, eşti mulţumit de ce joci?

I.S.: Da. Mă simt bine acolo unde joc, nu e foarte greu. Acum doar pregătirea a fost de bază dar şi meciurile le-am luat ca pe o formă de pregătire deşi am avut rezultate bune chiar dacă nu excepţionale. Pentru început s-au pus bine bazele acestei pregătiri cred eu. Sigur că n-a fost deloc uşor dar ne-a fost util tot ce am făcut aici.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: