Trei licee din Gorj au primit titlul „Şcoală Europeană”

Liceul Tehnologic Baia de Fier, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” au primit titlul de „Şcoală Europeană”, după o evaluare a Ministerului Educaţiei. Distincţia a ajuns la Baia de Fier într-o perioadă în care unitatea de învăţământ găzduieşte o delegaţie formată din aproximativ 20 de cadre didactice din Franţa, Spania, Turcia, Bulgaria, Polonia şi Grecia.

Opt unităţi de învăţământ din Gorj au participat la Competiţia Naţională „Şcoală Europeană”, însă doar trei au reuşit să obţină această titulatură. Liceul Tehnologic de la Baia de Fier a fost prima clasată pe judeţ, la nivel naţional situându-se pe locul 32 din cele 60 de şcoli din ţară care au intrat în competiţie. „Este pentru prima dată când am obţinut titlul „Şcoală Europeană”, acest titlu este pentru o perioadă de trei ani, dar vom lupta să-l păstrăm. A fost o competiţie grea mai ales că au participat şi şcolile de renume din Târgu Jiu, precum Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi Colegiul Naţional „Tudor Vladmirescu”. S-au întocmit dosare cu proiectele europene derulate în şcoală în ultimii şase ani, s-a avut în vedere şi modul în care au fost corelate proiectele cu planul managerial”, a declarat Dana Turbăceanu, directorul adjunct al Liceului Tehnologic Baia de Fier.

Trofeul a fost ridicat ieri de la Bucureşti. „Am primit un trofeu şi o diplomă, urmând să înlocuim sigla existentă cu cea de Şcoală Europeană”, a mai precizat Dana Turbăceanu. Distincţia vine într-un moment în care la Baia de Fier sunt în vizită circa 20 de cadre didactice din şase ţări. „În această săptămână se desfăşoară reuniunea finală a proiectului Comenius „Împreună pentru Terra Mileniului III” la care participă 19 cadre didactice din Franţa, Spania, Turcia, Bulgaria, Polonia şi Grecia. Invitaţilor noştri li se prezintă tradiţiile zonei, obiectivele turistice, vizitează primăria, participă la ore. Este al treilea proiect de genul acesta derulat de noi. De asemenea, reprezintă şi un bun prilej de a ne promova zona, în program fiind inclusă şi o vizită la Peştera Muierii”, a declarat directorul adjunct al Liceului Tehnologic Baia de Fier.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: