Trei noutăţi sub 21 de ani la Universitatea Craiova

Universitatea Craiova are nevoie de mai mulţi tineri în lot pentru a putea respecta regula U 21. Echipa a avut deja probleme la acest capitol după accidentarea lui Ştefan Baiaram care a avut mari probleme medicale, lipsind destul de mult de pe teren.

De altfel, din cauza accidentărilor, Baiaram a ratat şi Europeanul U21, nefiind trecut în lotul lărgit de selecţionerul Emil Săndoi.

Din campionatul următor nu mai puţin de patru fotbalişti care aveau şi rolul de „under” la Universitatea Craiova, Vladimir Screciu, George Cîmpanu, Jovan Markovic şi Alexandru Işfan, nu vor mai avea acest „atu”, care-i face eligibili pentru naţionala de tineret.

În lotul Universităţii Craiova se mai află David Sala (20 de ani), care a avut apariţii episodice pe teren, fără a convinge, şi Denis Benga (17 ani), care s-a accidentat grav şi nu va mai juca anul acesta.

ProSport a anunţat recent care sunt puştii pe care Mihai Rotaru mizează în viitor, dar cărora le va fi greu să se impună la prima echipă chiar din sezonul care urmează: Cosmin Stana (15 ani), Rareş Tomşa (16 ani) şi Dragoş Găină (15 ani), de la satelitul clubului din Bănie.

Atanas Trică, Ionuţ Mitran şi Marian Danciu sunt cei trei jucători U21 care revin în vara aceasta la Universitatea Craiova, după ce au fost împrumutaţi în stagiunea trecută de clubul condus de Mihai Rotaru, şi pe ei trebuie să se bazeze Eugen Neagoe în sezonul viitor. Cei trei vor fi prezenţi la reunirea lotului, pe 14 iunie, şi vor pleca în cantonament cu Universitatea Craiova. Formaţia din Bănie se va pregăti o săptămână în Bănie, apoi va pleca într-un stagiu la Bansko, în Bulgaria.

Atacantul Atanas Trică (18 ani) a evoluat în sezonul precedent în liga secundă, la CSA Steaua, dar nu a reuşit să se impună ca titular la formaţia lui Daniel Opriţa. În 16 prezenţe pentru roş-albaştri, nepotul lui Ilie Balaci a marcat trei goluri.

Ionuţ Mitran şi Marian Danciu revin în Bănie după ce au fost împrumutaţi tot în eşalonul secund, la CSM Slatina. Fundaşul dreapta Ionuţ Mitran (21 de ani) a fost jucător de bază la echipa pregătită de Daniel Oprescu, bifând 20 de meciuri, fără vreo reuşită. Mitran evoluează pe un post deficitar la Universitatea Craiova, de aceea oltenii s-au orientat către căpitanul lui FC Argeş, Costinel Tofan, care ar putea ajunge în Bănie.

În schimb, Marian Danciu (21 de ani) n-a reuşit să se impună nici la nivelul Ligii a II-a, el adunând puţin peste 200 de minute în cele şapte prezenţe la echipa care s-a salvat in extremis de la retrogradarea în Liga a III-a.

Vizualizări: 1,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: