Gorjeanul desemnat cel mai bun antrenor din Liga 2 a rămas fără echipă!

A avut o ascensiune fantastică după ce a promovat cu Unirea Dej în Liga 2 şi a dus noua sa echipă în play-off, fiind desemnat cel mai bun antrenor din Liga secundă. Dragoş Militaru nu a mai prelungit însă contractul cu ardelenii şi este în căutarea unei noi provocări.

Surpriza sezonului 2022/2023 din Liga 2, Unirea Dej, nu a reușit să își asigure continuitatea pe banca tehnică, cu Dragoș Militaru! Antrenorul și clubul nu vor continua colaborarea și din această vară, pentru stagiunea următoare.

Conform informațiilor oferite recent de ”principal”, nici anumiți jucători nu sunt siguri dacă prelungesc noi contracte, cei care sunt la rândul lor liberi, teoretic, de la finalul lunii iunie.

Dragoș Militaru avea anumite cerințe cu privire la continuarea colaborării cu Unirea Dej, performanța din sezonul recent încheiat pentru ardeleni, calificarea în play-off-ul Ligii 2, fiind o surpriză foarte, foarte mare. Antrenorul voia să îi fie puse la dispoziție condiții mult mai bune, de la infrastructură până la pregătire.

Acestea erau și solicitările comunicate în spațiul public, mai mult sau mai puțin, de către Dragoș Militaru. Dacă ne luăm după afirmațiile sale premergătoare ultimei runde din play-off, cu SC Oțelul, el nici nu știa că echipa nu poate primi licența pentru SuperLiga României.

În week-end clubul din județul Cluj a comunicat faptul că nu va merge mai departe cu Dragoș Militaru și i-a mulțumit pentru traseul de până acum, unul neașteptat, poate, de nimeni.

Antrenorului i s-a propus prelungirea, dar acesta a refuzat motivând că vrea să facă o schimbare în cariera sa.

”La sfârșitul lunii mai, contractul dintre FC Unirea Dej și Dragoș Militaru a ajuns la final, astfel că, după aproape trei ani și jumătate, drumurile noastre se despart. În cadrul unei întâlniri cu Consiliul Director și cu primarul municipiului Dej Morar Costan, tehnicianului în vârstă de 33 de ani i s-a propus prelungirea angajamentului, însă și-a exprimat dorința de a alege în această nouă etapă a carierei un alt drum profesional.

Urmare a acestei poziții, Comitetul Director și primarul municipiului Dej i-au mulțumit antrenorului Dragoș Militaru pentru întreaga activitate desfășurată sub culorile clubului și i-au urat mult succes în continuare. Totodată, ambele părți și-au exprimat aprecieri pentru munca depusă și dorința păstrării unei relații de respect reciproc”, a anunţat clubul ardelean.

Dragoș Militaru a semnat cu Unirea Dej pe 17 ianuarie 2020, la scurt timp după despărțirea de regretatul Gică Barbu. Cel mai tânăr tehnician din primele două divizii ale României (33 de ani) a preluat echipa din subsolul Ligii 3, iar în sezonul 2020/2021, la 100 de ani de la înființare, a reușit ceea ce puțini credeau: accederea pe a doua scenă fotbalistică din România. După un prim-sezon peste toate așteptările, în care Unirea Dej a fost ”revelația” campionatului și s-a menținut fără probleme în Liga 2, Dragoș Militaru și elevii săi au scris o nouă pagină de istorie în sportul dejean: calificarea în play-off. Pentru întreaga sa muncă, apreciată de altfel de numeroși oameni de sport din țară, antrenorul originar din Târgu Jiu a fost desemnat cel mai bun antrenor din Liga 2 de către Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) România.

Vizualizări: 1,292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: