Trei pesediști se bat pentru un post de vice în primăria lui Cârciumaru

Viceprimarii Gabriel Sanda şi Roman Bărbuţi nu vor mai fi viceprimari în mandatul următor. Afirmaţia aparţine primarului municipiului Tg-Jiu, Florin Cîrciumaru, preşedintele organizaţiei judeţene Gorj a PSD. În locul lui Sanda va fi nominalizat liberalul Matei Nădrag, iar pentru celălalt post de viceprimar sunt vehiculate 3 nume de PSD-işti.

Gabriel Sanda nu va mai candida nici măcar pentru un post de consilier local la alegerile locale din iunie, deşi are la activ câteva mandate de viceprimar. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a explicat că Gabriel Sanda doreşte să se concentreze pe afaceri şi a decis să se retragă. Potrivit lui Florin Cârciumaru, nici celălalt viceprimar, Ioan Roman Bărbuţi, nu va mai candida pentru un nou mandat, ci va rămâne doar consilier local, pentru că va ieşi la pensie. Liberalul Matei Nădrag va fi unul dintre viceprimari, dacă USL va avea majoritate în consiliul local Târgu Jiu. Pentru celălat post de viceprimar se bat Adrian Tudor, Traian Pătrăşcoiu şi Aurel Popescu, de la PSD.”Până în momentul de faţă şi-au exprimat intenţia de a ocupa acest post trei persoane: Aurel Popescu, Traian Pătrăşcoiu şi Adrian Tudor. Dar nu vreau să fiu acuzat de favoritisme, depinde de ei. Se va discuta în forul de conducere al organizaţiei municipale şi în baza unui vot secret va fi desemnat cel care îl va înlocui pe viceprimarul Roman”, a precizat preşedintele PSD Gorj, Florin Cîrciumaru.  Adrian Tudor, consilier municipal şi unul dintre cei trei PSD-işti care ar putea ocupa cel de-al doilea post de viceprimar, a declarat că este onorat de această nominalizare. „Sunt onorat de această nominalizare. Deocamdată ne concentrăm pe câştigarea alegerilor şi nu pe lupte interne. Să vedem dacă domnul Roman va renunţa, dumnealui are un cuvânt de spus ca şef al organizaţiei”, a spus Adrian Tudor.

Deşi oficial s-a declarat că cei doi viceprimari in funcţii s-au retras din motive personale, se pare că aceştia nu mai sunt favoriţi pentru a ocupa aceste funcţii, cel puţin asta este concluzia pe care o putem trage dat fiind faptul că ambii s-au arătat foarte deranjaţi de întrebările reporterilor privind acest subiect. Ambii au refuzat să comenteze, atât pe marginea deciziilor de a se retrage, cât şi în privinţa celor care îi vor succeda în funcţii. 

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: