Trei sferturi din agenţii economici din Rodna, amendaţi

În data de 10 martie 2011, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Gorj, sprijiniţi de jandarmi ai I.J.J. Gorj, în colaborare cu specialişti ai Gărzii Financiare Gorj şi inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au descins în complexele comerciale din Piaţa Centrală, Piaţa 9 Mai şi cel de pe strada Ecaterina Teodoroiu.

Acţiunile, la care au participat 160 de poliţişti, 43 de jandarmi, 33 inspectori ai I.T.M. Gorj şi 6 comisari ai Gărzii Financiare Gorj, s-au derulat în două etape, între orele 10:00-12:00, respectiv 13:00-16:00 şi au vizat prevenirea şi combaterea actelor de comerţ neautorizat dar şi prevenirea şi combaterea „muncii la negru”.

Pe parcursul acţiunilor, oamenii legii au verificat 225 agenţi economici şi au legitimat peste 300 de persoane.

Principalele nereguli constatate au fost reprezentate de efectuarea de acte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu a fost dovedită, în condiţiile legii, agenţii economicii neprezentând documentele de provenienţă, omisiunea întocmirii şi afişării, în unitate, la locurile de desfacere sau servire, de către operatorii economici a preţurilor şi a categoriei de calitate a produselor. De asemenea, au fost identificate mai multe persoane care desfăşurau activităţi în calitate de vânzător fără a avea întocmite forme legale de angajare.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, Republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de 124.500 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de aproximativ de 20.000 lei, expuse la vânzare fără documente de provenienţă.

De asemenea, comisarii Gărzii Financiare Gorj au sigilat un număr de 3 spaţii comerciale în care se aflau depozitate mărfuri, întrucât reprezentanţii societăţilor comerciale nu s-au prezentat în vederea efectuării verificărilor.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: