Treizeci de directori de şcoli, schimbaţi din funcţie

După ore în şir de consultări conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a finalizat lista cu directorii unităţilor de învăţământ din Gorj al căror mandat nu a fost prelungit. Astfel de astăzi sunt în preaviz peste 30 de directori de şcoli.

Rodica Oprea şi Olimpia Ruşescu, cele două directoare ale Liceului Forestier din Târgu Jiu se numără printre cei care nu vor mai ocupa funcţii de conducere în anul şcolar 2010-2011 pentru că unitatea de învăţământ pe care acestea o conduceau s-a comasat Grupul Şcolar de Transporturi „Traian Vuia” din Târgu Jiu. Conducerea Inspectoratului a decis ca cele două să nu mai facă parte din echipa de conducere din cauză că au fost implicate în nenumărate rânduri în scandaluri, ultima dată cele două acuzându-se reciproc de neglijenţă în serviciu dat fiind că un catalog a dispărut dintr-un birou la care doar ele au avut acces.

Director de ocazie

Un alt director care a fost înlocuit este Gheorghe Vasiloiu, director adjunct al Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Târgu Jiu. El a fost suspendat în urmă cu câteva luni din funcţie după ce a modificat media unui elev pentru ca acesta să poată intra în examenul de bacalaureat. El a fost repus în funcţie în luna iulie, în urma unei hotărâri judecătoreşti, însă nici nu s-a instalat bine la birou că a şi fost demis. În locul lui a fost numit Nicoale Diaconescu, profesor de matematică la această şcoală.

În sfârşit a fost schimbat Ion Pasăre

Ion Pasăre, directorul Grupului Şcolar Industrial Turceni, care a fost implicat într-un scandal în care era acuzat de un profesor de matematică că a ascuns faptul că la această şcoală elevilor de la fără frecvenţă li s-au pus note şi încheiat medii fără a fi examinaţi. El a fost înlocuit cu Ion Doru Cornescu.

Lista celor demişi este mult mai lungă. Directorul Grupului Şcolar Industrial Tismana Mihaela Lupu a fost înlocuită cu Mircea Croitoru.

Iar în mediul rural au fost schimbaţi directorii de la şcolile generale din Drăguţeşti, Teleşti, Polovragi, Vladimir, Bumbeşti Piţic, Cîlnic, Crasna, Fărcăşeşti, Slivileşti, Jupîneşti, Bolboşi şi Leleşti.

Unitate de învăţământ         Director demis           Director numit

Şc.Gen Drăguţeşti               Sterian Modoriu         Adriana Ţimurlea

Şc.Gen Teleşti                     Gheorghe Scinteie    Octavian Cornoiu 

Şc.Gen Polovragi                 Aurelian Georgescu  Nicolae Simionescu 

Şc.Gen Leleşti                      Gabriela Vasioiu        Ion Făgaş

Şc.Gen Vladimir                    Ionuţ Dobre               Ion Vijulan      

Şc.Gen Bumbeşti Piţic          Simona Dobre           Maria  Dăneci

Şc.Gen  Cîlnic                       Virgil Popovici           Mariana Popescu 

Şc.Gen Crasna                     Vasile Zgripcea          Daniela Lupulescu

Şc.Gen  Fărcăşeşti               Ionela Lădaru             Lliana Bugă

Şc.Gen  Jupîneşti                 Cristian Diaconescu    Albert Floroiu

Şc. Gen. Bolboşi                   Polixenie Creţan         Victor Stuparu         

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: