Treizeci de gorjeni îşi dau terenurile pentru o slujbă la CE Rovinari

Zeci de tineri din zona Negomirului vor intra în câmpul muncii în cel mai scurt timp. Primarul Ion Gruescu spune că a fost la București împreună cu directorul Complexului Energetic Rovinari, Tiberu Trotea, și cu deputatul Severus Militaru, unde au discutat cu ministrul Economiei despre exproprierile ce pot fi făcute în zonă și despre asigurarea unui loc de muncă pentru membrii acestor familii. Au fost aprobate 30 de locuri din cele 50 solicitate, măsură ce va permite avansarea utilajelor pe terenurile care le țineau blocate.

Blocajul de la carierele din zona Negomirului a fost rezolvat ieri, solicitarea oamenilor ce urmează să fie expropriaţi, fiind luată în seamă. Treizeci de tineri vor fi angajaţi la Complexul Energetic Rovinari, la Tismana I și Tismana II, Câlnic, Pinoasa sau halda Negomir, în schimbul terenurilor pe care le dețineau în aceste zone. ”Am discutat cu ministrul Lucian Bode, iar de față era și consilierul dânsului. Tot pentru această problemă înaintaseră un document și sindicatele miniere. Am susţinut această cauză pentru că sunt foarte multe cariere blocate”, explică Ion Gruescu. Avantajaţi din acest punct de vedere vor fi cei care au case în apropierea terenului de excavare sau a haldei de steril. ”Au fost aprobate 30 de locuri, iar acum se fac documentele necesare. Vor fi stabilite criterii clare pentru cei care vor fi angajaţi. Este vorba despre cei care provin din gospodăriile care sunt aproape de terenul de excavare sau de halda de steril. Se va lua în calcul suprafaţa de teren deţinută”, menționează primarul Ion Gruescu.

Norocoşii, stabiliţi în această săptămână

În această săptămână vor fi stabiliți cei 30 de tineri care vor fi încadrați în câmpul muncii, urmând să își desfășoare activitatea la Complexul Energetic Rovinari. În acest fel s-ar mai rezolva problema lipsei de personal cu care se confruntă complexul, consideră Ion Gruescu. Dosarele de expropriere sunt deja realizate. ”Familiile sunt dispuse să își dea terenul pentru a-și vedea un membru din familie angajat. Tinerii de aici sunt calificați, au terminat Liceul Minier. Eu sunt supărat că nu am reușit să obțin 50 de locuri, așa cum ne propusesem în primă fază, dar am primit promisiuni că acest lucru se va rezolva până la urmă”, mai menționează Ion Gruescu. Acesta mai spune că lucrările de la Pinoasa continuă, astfel că au fost demarate lucrările și la cel de-al doilea sat, unde vor fi expropriate 50 de gospodării. ”Vom apela și la sindicate pentru a primi și celelalte 20 de locuri solicitate. Sunt zone unde există un blocaj total, iar în acest fel s-ar respecta și regulamentele, de a angaja un membru din familie în schimbul terenului”, declară primarul Gruescu.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: