Tudor Barbu şi Răzvan Rotaru au trecut în barca puterii

Parlamentarii Răzvan Rotaru şi Tudor Barbu au părăsit Partidul Poporului - Dan Diaconescu şi s-au înscris în Partidul Conservator. Barbu în Bucureşti, iar Rotaru la organizaţia de la Gorj. Acum, Tudor Barbu a devenit coleg de alianţă cu „ciocoii“ Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru.

Doi dintre parlamentarii PP-DD, Tudor Barbu şi Răzvan Rotaru, au părăsit ieri partidul lui Dan Diaconescu. Ministrul Maria Grapini şi deputatul Bogdan Ciucă l-au prezentat ieri în conferinţă de presă pe Tudor Barbu, dar nu şi pe Răzvan Rotaru. Astfel, Niculina Mocioi, de la PP-DD, rămâne singurul parlamentar gorjean în opoziţie, după ce şi Ion Cupă a plecat de la PD-L la PNL. 

Tudor Barbu a declarat în conferinţă de presă că decizia de a pleca a fost greu de luat, însă a ales un partid foarte bun, PC. „A fost o decizie foarte grea, dar înţeleaptă“, a spus Barbu. „A fost o decizie foarte grea pentru oameni de genul meu, oameni foarte stabili, oameni care nu îşi schimbă cu una cu două locul de muncă şi echipa cu care pleacă la luptă. A fost o decizie foarte grea, dar înţeleaptă îmi place să cred”, a spus senatorul PC Tudor Barbu.

Barbu la Bucureşti, Rotaru la Gorj

Senatorul Barbu s-a înscris la una din organizaţiile din Bucureşti şi nu la Gorj. În aceeaşi conferinţă, Barbu a mai vorbit şi de sprijinul din ultimele două luni pe care l-a avut din partea membrilor PC. „Începând de astăzi (n.red-ieri), eu şi domnul deputat Rotaru suntem membri ai Partidului Conservator. Am plecat din PP-DD pentru că în viaţă fiecare om trebuie să aleagă între vorbe şi fapte. Ceea ce am vrut să fac şi nu s-a putut face în PP-DD, voi face în Partidul Conservator cu ajutorul colegilor din PC. Sunt lucruri foarte importante pentru milioane de români”, a mai declarat Tudor Barbu. 

În PC Gorj s-a înscris deputatul Răzvan Rotaru. Acesta a mai spus că a ales PC pentru că „este o construcţie în cadrul căreia vorbele devin fapte“. Acesta a negat faptul că ar fi trecut în barca puterii, spunând că la Gorj PC nu există şi că va putea aici să construiască un proiect politic.

Acuzaţi de trădare

Conducerea centrală a PP-DD a dat publicităţii un comunicat în care îi acuză pe cei doi de trădare. „PP-DD dezavuează orice trădare a electoratului şi idealurilor partidului, cu atât mai mult cu cât aceasta survine din partea unor oameni în care atât conducerea partidului, cât şi electoratul au investit mari speranţe. Trădarea senatorului Tudor Barbu se înscrie în seria mişcărilor generate de acele forţe politice, care nu ezită să facă orice demers în vederea destructurării PP-DD, inclusiv de a racola persoane care ani la rând s-au remarcat prin atacuri dure la adresa lor. Când a fost sincer Tudor Barbu: când ani la rând a atacat antenele și pe Dan Voiculescu demascând ipocrizia și politicianismul sau astăzi, când se înregimentează politic în rândurile celor pe care i-au înfierat? Regretăm pierderea oricărui parlamentar, dar asigurăm electoratul că PP-DD va supravieţui prin oamenii de onoare care i-au rămas alături”, se arată în documentul semnat de preşedintele PP-DD, Simona Man.

PARLAMENTARI

Gorjul are acum 10 parlamentari în arcul guvernamental, 2 la PC, 2 la PNL, cele două formaţiuni politice formând ACD, 6 PSD şi unul în opoziţie, PP-DD.

OPOZIŢIE

Niculina Mocioi, deputat PP-DD, a refuzat să facă prea multe declaraţii pe această temă. A spus că regretă că cei doi nu-i mai sunt colegi, dar în acelaşi timp a asigurat membrii de partid că organizaţia de la Gorj va fi mai puternică dacă de aici înainte va fi unitate. Mocioi a dat asigurări membrilor PP-DD că nu va părăsi partidul. Nici senatorul PNL Dian Popescu nu a dorit să facă comentarii, menţionând doar că acum ACD Gorj are patru parlamentari.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: