UATAA Motru nu mai are datorii la SNLO

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apa (UATAA) Motru a scăpat de datoriile pe care le avea către Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO). Acest lucru a fost posibil în urma hotărârii de miercuri a guvernului de a acorda sumele necesare consiliilor locale pentru achitarea datoriilor pe care le au către CET-uri. UATAA Motru a primit 78 de miliarde, exact cât să achite datoriile la zi dar şi penalităţile. De acum înainte, SNLO va primi de la CET-uri în aceeaşi lună banii pentru cărbunele livrat.

Guvernul a decis miercuri să le dea o gură de oxigen CET-urilor din ţară dar şi Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia care în felul acesta va fi absolvită de achitarea penalităţilor ce ajung la aproape 500 de miliarde de lei vechi. UATAA Motru a primit 78 de miliarde, directorul Eugen Corcoaţă declarând că banii acoperă în întregime datoriile şi penalităţile. „Da, într-adevăr am primit 78 de miliarde şi în felul acesta achităm datoriile actuale plus penalităţile. Atât am primit şi acoperă în totalitate datoriile. Banii urmează să intre în conturi, hotărârea s-a dat”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

De acum înainte, toate CET-urile din ţară vor fi obligate să achite cărbunele primit de la SNLO în termen de cel mult 30 de zile de la primirea facturii. Chiar dacă această prevedere exista şi în trecut, CET-urile nu au reuşit niciodată să plătească la zi. „Urmează ca de acum înainte să le plătim cărbunele livrat în aceeaşi lună ceea ce înseamnă că trebuie să intensificăm şi noi la rândul nostru încasările, nu avem altă soluţie”, a adăugat Corcoaţă.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: