UATAA Motru s-a achitat de datorie. Contre Corcoață - Jianu!

Uzina de termoficare de la Motru a împrumutat, pe ultima sută de metri, de la CET Oradea, certificatele de carbon de care avea nevoie până la sfârșitul lunii aprilie astfel încât să nu plătească penalități usturătoare. S-a angajat că va plăti cei peste 1.8 milioane lei împrumutați în trei tranșe. Conform graficului asumat și aprobat de Consiliul Local Motru, prima tranșă din acest împrumut are termen de plată 15 mai.

Administratorul special al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, Eugen Corcoață, spune că a reușit să achite cei 609.512 lei aferenți primei tranșe. Mai mult, Corcoață a explicat că a făcut aceste plăți fără a beneficia de vreun sprijin din partea administrației locale. ”Le-am plătit celor de la Termoficare Oradea. Prin munca societății, nu din promisiunile primăriei, care nu este în stare să plătească 1 leu pentru căldura consumată. Până în momentul de față, nu și-a achitat absolut nimic. Asociațiile plătesc foarte, foarte greu. Din păcate, încasările sunt mult diminuate față de anul anterior, mult sub așteptări. Noi, ne-am zbătut. Din rezervele pe care le-am avut în cont, am plătit și prima rată și urmează să ne onorăm, conform Contractului Colectiv de Muncă, drepturile, salariile oamenilor”, a declarat Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA Motru.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, spune că va achita din datoriile învechite pe care primăria le are față de uzina de termoficare. Edilul a explicat că ar fi făcut asta mai devreme, dar că nu a putut pentru că UATAA a blocat pentru scurt timp conturile primăriei în urma unei executări. ”În momentul în care i-am obținut ajutorul acesta, avea în conturi și garanția, și prima rată, iar eu îi voi vira. Nu i-am făcut viramentele, dar îi voi vira și îl voi trage la răspundere după aceea. Și pentru a II-a și pentru a III-a rată. Am întârziat cu viramentele din cauza lui, că a blocat conturile. A pus în executare pentru datoria aceea din 2012-2013. Am deblocat conturile. Îi dau tot ce mai am de dat și pe urmă să-l văd. Plătesc datoriile lui Hanu (n.red. - Dorin Hanu, fostul primar de la Motru). Pe ale mele le-am plătit, și le-am plătit și în avans”, a comentat Gigel Jianu.

Tranșa a II-a a împrumutului contractat de UATAA Motru va trebui achitată până la 15 iunie, iar cea de-a III-a, ultima, până la 15 iulie.

Vizualizări: 1,380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: