UCB nu oferă asistenţă medicală studenţilor

Medicii din cabinetele şcolare fac muncă voluntară pentru Universitatea „Constantin Brâncuşi”. Este şi cazul cabinetului şcolar de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (CNTV) din Târgu Jiu care pe lângă miile de grădinari şi elevi de la şcolile şi grădiniţele arondate mai trebuie să ofere asistenţă medicală şi studenţilor din UCB. În total, medicul de la cabinet trebuie să supravegheze aproape 10.000 de persoane.

Deşi de anul trecut cabinetele şcolare au trecut în subordinea primăriilor şi trebuie să deservească numai elevii, lucrurile nu stau deloc aşa. Lizica Barbu, medic  la cabinetul din incinta CNTV, spune că UCB nu a avut niciodată un cabinet medical, aşa că trebuie să preia şi cazurile de aici. „Avem în subordine şcolile din vecinătate, grădiniţele de pe Strada Siretului şi studenţii”, spune medicul.

Din cauză că sunt foarte mulţi elevi, câteodată nu poate face faţă cerinţelor. „Am avut şi cazuri de TBC la universitate, am făcut dezinsecţia în sălile de curs”, mai spune aceasta. De obicei la cabinete merg studenţii moldoveni, care nu au medici de familie în municipiul Târgu Jiu. „Acum o să demarăm campanii de vaccinare împotriva difteriei care trebuia făcută anul trecut la clasa a VIII-a, dar care nu a mai avut loc din lipsă de fonduri”, mai spune medicul Lizica Barbu.

La polul opus, purtătorul de cuvânt al UCB din Târgu Jiu, Mirabela Tufan, a declarat că la nivelul instituţiei există un cabinet medical, dar nu a dorit să explice de ce studenţii apelează la cabinetele şcolare. „Nu pot să răspund”, a fost explicaţia proaspătului purtător de cuvânt. De asemenea, reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au declarat că aceasta este o măsură temporară şi asigură universităţii urgenţele.  La nivelul municipiului sunt opt cabinete şcolare cu 27 de asistenţi, nouă medici şi trei mediatori sanitari.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: