UCB primeşte studenţi fără bac

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ profită de „măcelărirea” Legii Educaţiei şi acceptă să înscrie la facultate şi elevii care nu au luat bacul. UCB are din acest an zece specializări pentru elevii care nu au diplomă de bacalaureat.

Ordonanţa 49/2014 dată de Victor Ponta a inventat universităţile fără bacalaureat, modificând 97 de prevederi ale Legii Educaţiei. Ponta a introdus, printre altele, posibilitatea organizării unei a treia sesiuni de Bacalaureat şi înfiinţarea de colegii în instituţiile de învăţământ superior, pentru absolvenţii de liceu care au picat Bacalaureatul si pentru cei care nu s-au dus la examen. Astfel, UCB a înfiinţat Colegiul pentru învăţământ preuniversitar "Constantin Rădulescu - Motru" la care se pot înscrie cei care nu au luat bacul. Ei pot opta pentru specializări de tehnician operator maşini, agent comercial, detectiv, asistent medical sau antrenor de sport. UCB are disponibile la acest colegiu sute de locuri.

Rezultatele la bacul de toamnă au fost dezastruoase, ordonanţa 49/2014 dată de Guvernul Victor Ponta invitând la absenţă la examen. Numărul studenţilor de la UCB a scăzut semnificativ, astfel că aceasta este o şansă pentru a creşte numărul celor care învaţă aici. Legea prevede că cei care se înscriu la aceste colegii ajung cât ai clipi la facultate după ce vor promova examenul de bacalaureat. Ei trebuie să ia bacul în doi ani şi ajung direct în anul doi de facultate. Constantin Ciofu, director Colegiul Preuniveristar din cadrul UCB, spune că elevii fără bac vor fi ajutaţi să promoveze examenul prin meditaţii gratuite.

Înscrierile se pot face până la 19 septembrie, taxa de şcolarizare fiind între 1.500 şi 2.100 lei, în funcţie de specializare. Pentru că actele de înfiinţare au fost gata destul de târziu, sunt puţini înscrişi.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: