UEF Motru salvată de la faliment

Uzina de Execuţie Foraje (UEF) Motru a fost salvată de la faliment de către Complexul Energetic Oltenia. Potrivit directorului Ilie Petrescu, UEF a primit lucrări din partea CEO, care permit achitarea salariilor restante şi distribuirea tichetelor de masă pe anul 2014. Petrescu speră să încheie anul cu profit, dat fiind faptul că are lucrări până la sfârşitul lunii decembrie.

Lucrările primite de la Complexul Energetic Oltenia au îmbunătăţit situaţia financiară a Uzinei de Execuţie Foraje Motru. „CEO ne-a ajutat foarte mult, domnul manager Ciurel ne-a dat lucrări geologice, detensionări, o alimentare cu apă la Mihuleşti şi la Roşia, obiective foarte importante pentru UEF. Complexul Energetic Oltenia ne-a salvat de la faliment, s-au rezolvat şi problemele cu salariile oamenilor. În plus, suntem dimensionaţi cu lucrări până la sfârşitul anului. Eu cred că sfârşitul anului îl închidem pe plus întrucât suntem pe o linie bună”, a declarat Ilie Petrescu, directorul UEF Motru.

Cu toate acestea, acordarea salariilor se va decala şi în această lună. „Pe data de 25 noiembrie plătim datoria la Finanţe. Mai avem salariile pe octombrie, dar le vom decala din cauza Finanţelor, trebuie să dăm 180.000 de lei la Finanţe. De regulă, salariile se luau până pe data de 20 ale lunii, însă le vom da la sfârşitul lunii”, a mai precizat Petrescu.

Cei 85 de angajaţi ai UEF Motru vor primi şi tichete de masă. „Am dat o parte din tichetele cadou pe care oamenii le aveau prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă pe anul 2014, mai avem de dat tichete în valoare de 200 de lei/persoană. Le-am dat aceste tichete ca să nu mai ajungă în instanţă, am plătit aproape un miliard la executor şi cheltuieli judecătoreşti din cauză că angajaţii ne-au dat în judecată pentru drepturile din Contractul Colectiv de Muncă din anii trecuţi. Am considerat că mai bine dăm tichetele de masă decât să plătim executorul pe nedrept, din banii oamenilor. Intenţionăm să acordăm aceste tichete până înainte de sărbători”, spune Ilie Petrescu.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: