Ultima şansă pentru cine vrea să predea în învăţământ

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj organizează în 3 şi 4 septembrie concurs, respectiv testare pentru ocuparea posturilor vacante sau rezervate din învăţământul gorjean. Aceasta este, practic, ultima şansă a profesorilor de a ocupa un post în anul şcolar 2015-2016, anunţă reprezentanţii ISJ Gorj.

Pentru cadrele didactice care nu s-au prezentat la examenul de titularizare din iulie 2015 sau au obţinut o notă mai mică decât cinci, procedura prevede o probă scrisă, care va dura patru ore, candidaţii fiind scutiţi de proba practică însă cu o condiţie. ”La concursul organizat de ISJ Gorj pot participa doar candidaţii care au obţinut cel puţin nota cinci la inspecţia specială la clasă sau la probele practice de profil. Candidaţii care nu au susţinut probele practice în cadrul titularizării o pot face în cadrul concursului organizat la nivel judeţean”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Candidaţii vor fi evaluaţi de către mai multe comisii alcătuite din inspectori de specialitate şi profesori metodişti cu experienţă.

Posturi pentru necalificaţi

Pentru candidaţii care vor să ocupe un post în învăţământ, deşi nu au studii corespunzătoare postului, ISJ Gorj organizează o testare în 3 şi 4 septembrie ce va consta într-o lucrare scrisă şi un interviu. Potrivit ISJ Gorj, la testare se pot prezenta persoane care au absolvit cel puţin liceul, cu diplomă de bacalaureat. Cei care vor reuşi să promoveze cu cinci atât proba scrisă, cât şi interviul, vor fi angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă determinată ca profesori necalificaţi în această meserie. Rezultatele finale, atât la concurs cât şi la testare, vor fi afişate de ISJ Gorj în data de 9 septembrie. Cât priveşte posturile, acestea nu numai că sunt puţine dar vorbim de fracţiuni de normă din tot judeţul. ”Aceasta este ultima etapă din calendarul de mobilitate a cadrelor didactice pentru anul şcolar 2015-2016. După această etapă nu mai există altă posibilitate de încadrare a vreunui profesor în învăţământ”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

POSTURI

Cele mai multe posturi care aşteaptă să fie ocupate sunt de educaţie muzicală, educaţie fizică şi sport, artă vocală, corepetiţie, educaţie plastică, educaţie tehnologică, fizică, chimie, logică şi argumentare. Cert este că în proporţie de 90% fracţiunile de normă sunt în mediul rural.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: