Ultima soluție: dezunirea

Ați văzut harta votului în primul tur: bănățenii și ardelenii ne-au demonstrat (a câta oară?) că n-au nici o treabă cu românii. Cu excepția deloc notabilă a Hunedoarei (care însă nu se pune, că Valea Jiului nu poate fi în Ardeal, oricât ar încerca să mă convingă urmașii celor care dădeau bâte-n cap pe la Universitate în '90), Victor Ponta a pierdut în TOATE județele din Ardeal și Banat, dar a câștigat în TOATE județele din afara Transilvaniei, inclusiv în modernistul București.

O asemenea falie nu poate fi întâmplătoare. O țară pe care munții o separă atent într-o jumătate roșie și una albastră, într-una comunistă și una nemțească, într-una iubitoare de occident și într-alta dependentă de trecut, nu poate fi o națiune unitară oricât s-ar strădui. Să renunțăm, deci! Într-o Europă a globalizării, România dodoloață e o ambiție stupidă. Să le dăm pace bieților ardeleni, cu care în mod clar nu avem nimic în comun, și să revenim la hotarele de dinainte de 1918. Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova. Cu Republica de deasupra de Prut cu tot, dacă se poate, că și acolo a luat Ponta vreo 60%. Iar noi, ăștia mai normali la cap din sud și est, să ne mutăm în capitala statului nou-creat, la Cluj, să ne luăm popcorn și semințe și să ne uităm amuzați la cum se vor descurca retardații ăștia care votează cu comuniștii (vorba lui CTP) din noiembrie '46.

Cred că și ei, sudicii și esticii, vor același lucru. În mod evident, nu-și doresc o Românie care să calce pe urmele Sibiului. În mod evident, li se pare că ei, cu PSD-ul lor, trăiesc mai bine în Dolj, Mehedinți, Gorj, Olt, Teleorman, Călărași, Vaslui, Iași, Galați, Brăila etc. decât o fac sibienii, clujenii, timișorenii și așa mai departe. Atunci să le fie de bine! Să rămână fraierii de ardeleni cu dreapta lor care le taie pensiile și salariile, iar oltenii, moldovenii, muntenii și dobrogenii să-i dea înainte cu continuatorii tot mai inepți ai lui Ceaușescu. Cu ”Ponta meu”, cu fă Doina, cu Șova, cu Hrebe și așa mai departe. Toată lumea ar fi fericită. Nu?

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: