Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Ultima zi pentru plata impozitului pe veniturile din activități agricole

Persoanele fizice care realizează venituri din activități agricole mai au la dispoziție o zi, respectiv 25 octombrie, pentru plata primei tranșe a impozitului pe venit și a contribuțiilor de asigurări de sănătate. Până la data de 25 octombrie trebuie achitat 50% din impozit, valoarea acestuia reprezentând 16% din norma anuală de venit. Diferenţa de 50% din impozitul pe veniturileagricole trebuie plătită până la data de 15 decembrie inclusiv.

Gorjenii care deţin suprafeţe de peste două hectare ar fi trebuit să se înregistreze la Fisc, încă din luna iulie. Cu toate acestea, majoritatea nu şi-a depus formularul 221. Astfel, zeci de mii de gorjeni riscă să fie amendaţi după ce Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj a încrucişat baza de date cu cea a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Nu numai gorjenii care nu şi-au declarat veniturile din agricultură vor fi sancţionaţi, ci şi cei care nu îşi vor achita 50% din impozit până la data de 25 octombrie. Valoarea impozitului rezultat din agricultură reprezintă 16% din norma anuală de venit, Fiscul ocupându-se de calcularea acestuia.

Fermierii care nu şi-au depus Declaraţia 221 la timp şi obţin venituri din activităţile agricole sunt pasibili de amenzi cuprinse între 50 şi 500 lei, urmând ca impozitul plătibil să le fie estimat.

Pragurile minime pentru care se aplică impozitarea sunt: 2 ha în cazul cerealelor, plante oleaginoase, sfeclă de zahăr sau cartofi; 0,5 ha legume de câmp; 0,2 ha legume în spaţii protejate; leguminoase pentru boabe - până la 1,5 ha; pomi pe rod - până la 1,5 ha; vie pe rod-până la 0,5 ha, flori şi plante ornamentale-până la 0,3 ha. În sectorul zootehnic pragul de impozitare pleacă de la 3 vaci şi tot atâtea bivoliţe, iar regula depunerii declaraţiei se aplică şi pentru efective de peste 50 de oi, 25 de capre, 6 porci, 75 de familii de albine şi 100 de păsări.

În Gorj sunt circa 25.000 de fermieri care au depus cereri de subvenţii la APIA şi care ar trebui acum să se regăsească pe lista plătitorilor de impozit pe venitul agricol.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: