Un băieţel de 10 ani a ajuns în comă la spital

Un băiat de 10 ani din localitatea Băleşti a ajuns aseară în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu după ce a fost lovit în plin de un autoturism. Din primele cercetări efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului se pare că micuţul a traversat strada neregulamentar.

Băiatul de numai 10 ani a fost împreună cu câţiva prieteni la un coleg de clasă acasă pentru a repeta o scenetă pentru serbarea de Crăciun de la şcoală. După ce s-a terminat repetiţia au plecat împreună spre casă, însă băieţelul de 10 ani s-a grăbit şi a sărit în faţa unui autoturism care se deplasa regulamentar. Şoferul susţine că a încercat cât a putut să evite impactul numai că micuţul s-a speriat „Eu veneam dinspre Motru şi mi-a ieşit copilul în faţă şi nu l-am mai putut evita pentru că era nehotărât. A dat să treacă, s-a întors şi eu nu am mai ştiut ce să fac şi până la urmă l-am lovit în plin”, a spus şoferul.

Copilul este de vină

Martorii susţin că şoferul se deplasa cu viteză, însă sunt conştienţi că vina aparţine copilului care a sărit în faţa maşinii „Copilul a fost cu mai mulţi vecini să repete pentru serbare şi când au plecat toţi mergea încet pe margine numai el a luat-o înainte şi a vrut să traverseze şi a ieşit în faţa maşinii. El a văzut-o mai departe dar şi şoferul venea cu viteză, l-a lovit şi l-a aruncat pe marginea drumului”. La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă de poliţie care a început imediat cercetările pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier soldat cu rănirea gravă a unui pieton „Pe raza localităţii Băleşti s-a produs un eveniment rutier soldat cu rănirea gravă a unui pieton. Din primele cercetări efectuate la faţa locului se pare că de vină ar fi pietonul care a traversat neregulamentar”, a declarat Marius Cărăvan, agent SPR Gorj.

Băiatul a fost transportat de urgenţă la spital aflându-se în comă. Medicii i-au făcut micuţului o serie de investigaţii medicale şi starea de sănătatea a lui era spre bine. „Victima, un pacient de 10 ani este în comă în prezent dar starea lui de sănătate este favorabilă şi cred că va fi bine pentru că nu i-au fot afectate organele interne”, susţine Liliana Crăciun, medic UPU.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: