Un Condescu, doi Pârvulescu

Marin Condescu pare că a luat decizia de a se retrage din peisaj. A făcut în ultimele zile doi paşi înapoi, unul de la Pandurii, celălalt de la sindicate. O mişcare anunţată de mai multe ori în ultima jumătate de an, cu termen de producere ianuarie 2014, dar parcă nu erau semne că s-ar materializa.

Ei bine, Condescu şi-a anunţat retragerea din Consiliul de Administraţie de la Pandurii, aşa că implicit va pierde funcţia de preşedinte. Va fi înlocuit de Eugen Pârvulescu, om de fotbal, care are susţinerea declarată a lui Ciurel şi Călinoiu, astfel că ar putea fi viitorul preşedinte de CA. Pe linie sindicală, Condescu rămâne liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie, dar care nu va mai avea un cuvânt de spus în Complexul Energetic Oltenia, atunci când fie Ion Ruşeţ, fie Dumitru Pârvulescu va reuşi înfiinţarea unui sindicat majoritar.

Nu ştim dacă Marin Condescu se va retrage la ferma sa de capre sau se va dedica mai mult mineritului din sectorul feroase-neferoase, la mare căutare acum printre investitorii străini şi care este reprezentat din punct de vedere sindical de FNME. Interesant este alt aspect. De voie, de nevoie, Condescu devenise în ultimul an şi jumătate opoziţia din Gorj, dată fiind duşmănia pe care i-o poartă Călinoiu şi Ciurel. Prin plecarea sa, cei care deţin acum puterea în Gorj vor rămâne fără sursa de conflict, care îi aducea zi de zi pe prima pagină a ziarelor.

Conflictul liderilor PSD Gorj cu opoziţia nu a reuşit să fie prea interesant, cel cu ziarul Pandurul este unul mocnit, iar cel cu PNL Gorj, în speţă cu Dian Popescu, este estompat de faptul că deocamdată sunt parteneri în USL. În rest, în Gorj nu mai mişcă nimeni. Cea mai probabilă teorie rămâne aceea că va izbucni lupta în interiorul PSD Gorj, care se va lăsa în primă fază cu înlăturarea lui Florin Cârciumaru, iar în faza a doua cu tragerea lui Ion Călinoiu pe linie moartă. Prima linie a PSD Gorj va fi ocupată de oamenii lui Victor Ponta la toate nivelurile, mai exact de tinerii lui Victor Ponta. Vorbesc aici de Mihai Weber, de Radu Teodorescu, Ciprian Florescu, Iulia Vână, chiar şi Alin Văcaru sau Andrei Maioreanu. Dacă Ion Călinoiu se prinde la timp, o să ia trenul către senat. Sau poate o va face Cârciumaru. Dacă nu se prind, vor ieşi din nou în presă cu declaraţia că astfel de scenarii vin de la oamenii care vor să strice unitatea PSD. Nu, scenariile vin tocmai de la oamenii din PSD.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: