Un fost miner i-a dat foc soţiei

Un fost miner din Valea Jiului riscă ani buni de puşcărie pentru un gest necugetat, făcut la nervi, după o ceartă cu soţia. Acesta a turnat benzină pe femeie şi i-a dat foc la fel ca la o grămadă de gunoaie, după care s-a dus la Poliţie şi a povestit ce grozăvie a făcut, el cerând acum să fie iertat, deşi consoarta lui zace inconştientă pe patul de spital, în cazul în care va mai supravieţui ea urmând să rămână fără vedere pentru totdeauna.

Costel Petresc are 49 de ani şi de 17 ani era căsătorit cu Mariana, o femeie de 34 de ani pe care a iubit-o atât de mult încât gelozia i-a luat minţile. Aceştia locuiau într-un apartament din Uricani, la câteva sute de metri, în spatele blocului, pe munte, având o căbănuţă unde se retrăgeau din când în când. Aici s-au şi certat aceştia ultima dată, bărbatul, fost miner, ieşit la pensie, mâniindu-se peste măsură când a văzut că femeia, angajată la un chioşc alimentar, nu vine acasă la timp. Cei doi s-au luat la ceartă, fără ca vreunul să ştie că se va ajunge la un deznodământ atât de tragic. "Ea tot dădea din gură, eu i-am tot spus să tacă, să nu mai mă contrazică şi la un moment dat m-o enervat atât de tare că i-am spus că dacă nu tace îi dau foc. Nu m-a crezut şi atunci m-am dus de am luat benzină din drujbă şi am pus pe spatele ei. Am aprins bricheta şi atunci a luat foc. Tot eu am ajutat-o după aia să îi dau jos hainele arse", povesteşte soţul gelos.

Femeia a avut putere şi a mers pe propriile picioare până la bloc, unde a sunat la 112. Nevasta ortacului gelos are ochii şi căile respiratorii arse la propriu, şansele ei de supravieţuire fiind minime. În plus, şi dacă ar trăi, femeia nu ar mai vedea niciodată lumina zilei pentru că focul i-a distrus ochii. Costel Petresc spune că regretă toate acestea şi speră să fie iertat de cea cu care visa în tinereţe să îşi trăiască restul zilelor.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: