Un gorjean a câştigat taxa de poluare la Curtea Europeană

Un gorjean a câştigat la Curtea European de Justiţie procesul pentru recuperarea banilor pentru taxa de poluare. Este primul caz de acest gen din ţară şi o dată cu hotărârea dată de Curtea Europeană toţi gorjenii care au făcut acţiuni în instanţă pentru a-şi recupera bani acum au toate şansele să câştige.

Un gorjean care a făcut acţiune în instanţă pentru a câştiga taxa de poluare a recurs la toate căile legale pentru a-şi recupera banii. După ce a primit câştig de cauză la Tribunalul Gorj, cazul a fost blocat la Curtea de apel Craiova. Gorjeanul reprezentat de avocatul Gheorghe Pecingină a ajuns la Curtea Europeană de Justiţie care i-a dat câştig de cauză. Va mai dura ceva timp până când gorjeanul va intra în posesia banilor şi până când alţi gorjeni care au făcut acţiuni în instanţă pot câştiga procesele pentru că magistraţii întră în vacanţă. „Este primul caz al unui român care câştigă la Curtea Europeană taxa de poluare. Acesta este doar începutul pentru că vor mai urma şi alte cauze. Aveam nevoie de această hotărâre. În felul acesta s-a creat un precedent. Din nefericire magistraţii intră în vacanţă şi se va pierde timp, însă după ce se termină vacanţa, toate cauzele se vor pune pe rol”, spune Gheorghe Pecingină.

DOSARE

Avocatul Pecingină spune că mai are alte 400 de dosare. „Numai eu am peste 400 de dosare ale gorjenilor pentru recuperarea taxei auto. Primesc în continuare dosare pentru că oamenii îşi vor banii înapoi“, a spus acesta.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: