Un gorjean îi propune primarului din Brăneşti să facă cimitir privat

Primăria comunei Brăneşti se confruntă de ani de zile cu o situaţie rar întâlnită în judeţul nostru cu atât mai mult cu cât protagonistul locuieşte în Bucureşti şi are aproape 90 de ani. De mai mult timp, Aristide Buzuloiu trimite zeci de petiţii primăriei Brăneşti prin care solicită tot felul de ciudăţenii legate de terenurile pe care acesta le deţine în zonă. Nici Instituţia Prefectului Gorj nu a fost ferită de astfel de petiţii.

Aristide Buzuloiu locuieşte în Bucureşti şi are în jur de 90 de ani, după cum susţin reprezentanţii primăriei Brăneşti. Acesta deţine în comuna gorjeană mai multe terenuri pe care are şi titluri de proprietate şi pe care ar vrea să le doneze însă nu oricum. De ani de zile, primarul comunei primeşte petiţii de la acesta prin care i se comunică diferite idei de a dona sau de a scoate profit din terenurile respective. „De ani de zile îmi trimite petiţii. El este gorjean, are vreo 90 de ani, dar nu a mai venit pe aici de mulţi ani. Acum câţiva ani a venit de i-am dat titlurile de proprietate pe terenurile respective. Are mai multe terenuri, multe dintre ele le muncesc oamenii pe aici şi mai are unu de vreo 31 de ari pe care vroia să facă un cimitir privat cu banii statului şi să-l gestionez eu. Eu am zis că nu mă încurc că nu am bani. Prima dată a zis că îl donează comunităţii apoi a venit cu tot felul de idei, dar eu nu mă încurc”, a declarat Gheorghe Stoichiţoiu, primarul din Brăneşti.

Chiar dacă în petiţii, Dumitru Buzuloiu spune că vrea să doneze terenurile pentru că nu are moştenitori direcţi, reprezentanţii primăriei Brăneşti spun că are o fată dar care este tot în vârstă şi care nu se implică. „El are o fată de vreo 60 de ani dar care nu şi-a manifestat interesul pentru zona asta. Eu i-am avut grijă de terenuri, le-am defrişat dar atât, eu mai mult nu mă bag. Să facă ce vrea cu el”, a precizat primarul.

Condiţia donaţiei: să rămână în Brăneşti

Instituţia Prefectului Gorj nu a fost nici ea omisă de bucureştean care recent a trimis o petiţie prin care solicită instituţiei să-i găsească o persoană căreia să-i doneze pământul dar care să îndeplinească anumite condiţii. „Vin cu propunerea concretă de a ajuta cadrele calificate să se stabilească la ţară, sprijinindu-i, împreună cu statul, pentru a li se crea condiţii de viaţă optime, donându-le cu titlu gratuit celor doritori: pământ de casă, grădină şi chiar teren agricol din cel pe care milioane de oameni, azi în vârstă, ca mine, nu au cui să-l doneze neavând urmaşi direcţi sau sunt îngrijoraţi de degradarea satului în care s-au născut. Personal, de doi ani încerc, fără succes, să găsesc în acest scop: doi tineri căsătoriţi cu cel puţin un copil minor, de profesie dascăli amândoi, învăţători sau profesori, născuţi, crescuţi în Gorj sau Oltenia, cărora, dacă se obligă să rămână cel puţin 15 ani la Brăneşti, Gorj le donez: 500 mp loc de casă, minim 1.000 mp loc de grădină”, spune Dumitru Buzuloiu în petiţia adresată Instituţiei Prefectului.

Reprezentanţii Prefecturii spun că în ultima perioadă numărul petiţiilor care nu sunt de competenţa lor a scăzut şi că nu au cum să îndeplinească cele solicitate de Dumitru Buzuloiu. “În ultima perioadă numărul petiţiilor care nu sunt de competenţa noastră este în scădere. Deşi nu este de competenţa noastră noi o să încercăm să găsim o modalitate de a-l ajuta cu toate că este destul de greu”, a declarat Alina Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a Instituţiei Prefectului Gorj.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: