Un nou spital de psihiatrie la Turceni

Primarul Ion Iordache îşi doreşte construirea unui nou spital psihiatric dat fiind faptul că cel actual nu mai îndeplineşte condiţiile necesare. Primarul are deja spaţiile şi bineînţeles promisiunea secretarului din Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, că se va găsi finanţare.

Primarul oraşului Turceni, Ion Iordache, se afla ieri <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Ministerul Sănătăţii pentru a repune în discuţie construirea unui nou spital de psihiatrie. Ideea este veche de patru luni, când secretarul din Ministerul Sănătăţii, Streinu-Cercel, aflat în vizită la spitalul de psihiatrie din Turceni a spus despre acesta că nu poate fi numit spital. „Mă aflu la Ministerul Sănătăţii pentru că în urmă cu patru luni, secretarul din Ministerul Sănătăţii, aflat în vizită, a promis că va găsi finanţare pentru a se construi alt spital. De atunci însă nu s-a mai mişcat nimic şi de asta am venit”, a declarat Ion Iordache, primarul din Turceni.

Construirea unui nou spital este cu atât mai importantă cu cât clădirea în care funcţionează în prezent nu are destinaţia de spital. Primăria are deja două construcţii începute care ar putea fi folosite în acest scop. S-a făcut chiar şi un studiu pentru a se dovedi eficienţa celor două construcţii. „La momentul respectiv am fost foarte pregătiţi, am făcut un studiu cu schiţe, planşe. Sunt un fel de garsoniere, putem ţine câte doi bolnavi în cameră, alte condiţii”, a declarat Ion Iordache.

Spitalul de psihiatrie din Turceni a fost tot timpul o povară pentru autorităţile locale din oraş cu atât mai mult cu cât este şi cel cu cele mai mari datorii. Aici vin zilnic oameni din toată ţara care suferă de afecţiuni psihice, cei mai mulţi dintre ei neasiguraţi.      

Conducere nouă, spital vechi

Noul manager al spitalului din Turceni a fost deja numit printr-o dispoziţie a primarului în persoana Mihaelei Ceană, fosta economistă a Casei de Pensii Dolj. Alături de ea, mai fac parte din echipa managerială Gabriela Udrişte, director financiar-contabil, şi Marcel Grecu, director medical. Potrivit primarului Ion Iordache, aceştia au primit un termen în care să prezinte o strategie pentru a menţine spitalul pe linia de plutire. (C.S)

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: