Un scandal politic lasă două sate fără apă

Consiliul Local al comunei Turcineşti s-a întrunit ieri în şedinţă ordinară, unul din proiectele de pe ordinea de zi provocând un întreg scandal. În fapt, acest proiect de hotărâre vizează achiziţionarea unei pompe şi a unor regulatoare necesare pentru sistemul de alimentare cu apă. Primarul Vasile Gogălniceanu spune că proiectul nu a trecut de consilieri şi acesta este motivul pentru care două sate stau în prezent fără apă la robinet. Liberalii spun că situaţia este cauzată de frauda girată în trecut de primar.

Consilierii locali din Turcineşti refuză să aprobe un proiect ce ar face ca localnicii din două sate, Horezu şi Rugi, să nu mai sufere de lipsa apei. Primarul Vasile Gogălniceanu spune că proiectul vizează o rectificare de buget care să-i permită achiziţionarea unei pompe şi a unor regulatoare de presiune. ”Ei ştiu foarte bine că din cauză că nu avem aceste piese două sate stau fără apă. Costă cam 100.000 lei achiziţionarea lor, dar de trei luni refuză să aprobe proiectul. Cei de la PNL nu vor, tot timpul m-am lovit de refuzul lor”, a spus Vasile Gogălniceanu, primarul din Turcineşti.

Proiectul a fost respins de liberali, fiind şapte voturi împotrivă. Consilierii PNL spun că piesele au mai fost plătite o dată şi nu ar fi legală o nouă alocare de fonduri, câtă vreme cele vechi s-au stricat în perioada de garanţie, iar constructorul nu a fost notificat în termen pentru a le înlocui.

Primarul crede că scopul consilierilor PNL este acela de a-l sabota, de a-l scoate vinovat în faţa cetăţenilor. ”Vor să saboteze, să mă facă pe mine vinovat. Sistemul de alimentare este dat către Aparegio de doi ani, dar am rămas dator aceste piese, nu au fost la predare, ştiţi că au fost problemele cu constructorul. Acum vreau să cumpăr ce am rămas dator pentru că pompa existentă s-a ars şi nu am apă în două sate deşi debit este”, a spus primarul Gogălniceanu.

Liberalii acuză PSD de intimidare

De partea cealaltă, reprezentanţii PNL susţin că piesele trebuie achiziţionate din garanţia de bună executare care ar fi trebuit recuperată de la constructor. Mai mult, consilierii PNL susţin că la şedinţa de ieri au fost prezenţi fostul viceprimar din Târgu Jiu, Iulia Vână, şi soţul acesteia Daniel Bondoc, şeful CJAS Gorj, ambii proprietarii unei locuinţe în Turcineşti. Potrivit consilierilor, aceştia ar fi venit în încercarea de intimidare a unuia din consilierii PNL, medic, pentru a vota proiectul.

De asemenea, consilierii susţin că pentru a creşte presiunea pe consilieri, primarul a decis să lase şi jumătate din satul Turcineşti fără apă înainte de şedinţa de consiliu, pentru ca oamenii să vină să facă scandal la primărie.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: