Un sindicat din CE Oltenia cere afilierea la FNME

Sindicatul Liber al Salariaţilor din CE Oltenia, condus de Corneliu Gârjoabă, a cerut afilierea la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) la mijlocul acestei luni. “În FNME sunt minerii adevăraţi”, a spus preşedintele sindicatului, explicând astfel opţiunea pe care a făcut-o. Urmează ca solicitarea să fie analizată de colegiul director al federaţiei, însă nu vor exista probleme, spune vicepreşedintele Dumitru Pârvulescu. Cei din FNME lasă porţile deschise şi pentru sindicatele aflate în curs de înfiinţare.

Gruparea condusă de Corneliu Gârjoabă numără la această oră circa 50 de membri. Odată cu aprobarea bugetului CE Oltenia de către guvernanţi ar trebui demarate şi procedurile de negociere, ori prin afilierea la una dintre federaţiile reprezentative la nivel de companie ar putea fi câştigate drepturi şi pentru Sindicatul Liber al Salariaţilor al lui Gârjoabă. Acesta a explicat ce l-a determinat să ceară afilierea la FNME. “Din data de 15 mai am făcut şi noi cerere de afiliere la FNME, pentru că federaţia cea mai reprezentativă pentru a reprezenta minerii este FNME, care s-a înfiinţat în 90’ şi nu stă într-un singur om, cum toată lumea zice, că e Condescu. Cât a fost a făcut lucruri foarte bune pentru mineri, locurile de muncă au fost bine plătite, drepturile luate. Acum este o chestie vis-a-vis de Condescu, dezbină şi stăpâneşte. Mi se pare o aberaţie să plece minerii la  „Univers” care este mai mult o federaţie de transport energie, nu de producţie”, a declarat Corneliu Gârjoabă.

Pârvulescu: E o formalitate primirea lor în federaţie

Liderii FNME spun că orice sindicat este binevenit în federaţie atâta timp cât urmăreşte interesele salariaţilor. „Au depus cerere de afiliere şi vor fi primiţi. E o formalitate primirea dânşilor în federaţie ca de altfel a oricărui sindicat care este legal constituit, are documentele în regulă şi luptă pentru drepturile oamenilor şi nu e vasal al administraţiei. După documentele pe care le avem, FNME reprezintă în momentul de faţă circa 6-7000 de salariaţi ai complexului”, a precizat Dan Pârvulescu, vicepreşedintele FNME.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: