Unde sunt vocile ACL din minerit?

Minerii şi energeticienii nu prea au motive să voteze PSD, după politica dezastruoasă dusă de Ciurel şi Răuţ la Complexul Energetic Oltenia. Chiar dacă nu au motive să voteze partidul lui Ponta, asta nu înseamnă că voturile minerilor şi energeticienilor se vor regăsi la partidele adversare actualului premier. Asta pentru că prea puţine voci din opoziţie vin să apere minerii şi energeticienii de presiunile la care sunt supuşi de administraţia CE Oltenia, care s-au tradus nu numai în tăieri ilegale de venituri, ci şi în transformarea de posturi calificate în necalificate, tăierea transportului, a echipamentelor de protecţie etc.

PDL şi PNL erau pline de specialişti în minerit atunci când erau la putere şi erau posturi de împărţit. În opoziţie, nu mai este unul. Unde sunt foştii directori de companii, de exploatări miniere, de termocentrale? Stau pitiţi. Cum deschide unul gura, cum era mutat la cuca măcăii. A păţit-o de curând Severus Militaru, detaşat în Mehedinţi, după ce a apărut la o emisiune politică. Este acesta un motiv de tăcere? În nici un caz. Era un motiv să facă tot posibilul pentru a se duce şi a doua, şi a treia zi la câte o emisiune, o conferinţă de presă, pentru a vorbi atât despre abuzurile la care este supus el, cât şi alte mii de salariaţi din companie. Până la urmă, Militaru vine din zona sindicală şi politică. Unde sunt însă foştii directori, trimişi şi ei la munca de jos, unii simpli ingineri, poate chiar cefelişti? Cât de mult trebuie să îi umilească Ciurel, pentru a înţelege că, cu cât tac mai mult, cu atât vor fi asupriţi mai mult.

Ciurel şi Răuţ, când şi-au pierdut posturile de directori, pe timpul guvernării PDL, nu au acceptat funcţii de execuţie, deşi nicicum nu se punea problema să fie făcuţi şoferi sau paznici, cum fac ei acum cu angajaţii care nu sunt pesedişti. Dar, Ciurel şi Răuţ nu ratau nicio săptămână fără să apară în conferinţe de presă, la partid sau la asociaţia neguvernamentală pe care o înfiinţaseră, pentru a demasca abuzurile vremii, deloc puţine, dar nici pe departe atât de multe şi de grave precum cele de astăzi. Atât de mult au făcut cei doi opoziţie directorilor pedelişti, încât PSD nici nu concepe specialişti mai mari decât Ciurel şi Răuţ în minerit. Unde sunt vocile Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL din minerit şi energie? Unde sunt specialiştii de dreapta? De ce nu vorbesc decât politicienii care nu au legătură cu CE Oltenia? Dacă tăceţi, meritaţi ce vi se întâmplă. Ba chiar mai mult decât atât.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: