Unde vor lucra cei 361 de angajaţi ai Minprest

Conducerea Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia a comunicat societăţii Minprest structura şi serviciile pe care vor fi distribuiţi cei 361 de noi angajaţi. De o lună şi jumătate se tot dau termene pentru angajarea oamenilor, dar conducerea a anunţat deja că nici termenul de 15 octombrie, asumat de Ion Călinoiu, nu va fi respectat, asta în condiţiile în care angajările sunt valabile doar până la sfârşitul anului.

Ministrul delegat pe Energie, Constantin Niţă, a aprobat bugetul societăţii Minprest, însă mai este nevoie de un aviz din partea Ministerului Muncii şi de aprobarea Ministerului Finanţelor, înainte de a se proceda la începerea negocierilor şi semnarea contractului cu CE Oltenia în vederea reangajării foştilor angajaţi ai firmelor sindicale. „Bugetul a trecut de ministerul Energiei, trebuie să îl iau să îl duc la Ministerul Muncii, după care va ajunge la Finanţe. Acolo cred că va dura o zi, două după care va ieşi şi bugetul nostru. Eu zic că cel mai târziu marţi va fi gata. Începând cu marţi, cel mai târziu miercuri sperăm să-i angajăm pe toţi acei oameni. Sunt foarte multe semnături, a trecut prin foarte multe mâini, la Finanţe o să fie o singură persoană care se va uita peste el”, a  declarat Alin Văcaru, directorul adjunct al societăţii Minprest.

Anexa 9, bat-o vina!

Directorul adjunct al societăţii Minprest a precizat care a fost motivul pentru care s-a întârziat cu aprobarea bugetului de către cei de la  Ministerul Energiei. „S-a întârziat foarte mult pentru că am trimis toate anexele, sunt 9, fundamentarea este foarte bine făcută. La Ministerul energiei n-a stat decât două zile complet realizat cum trebuie. Noi nu trimisesem anexa 9 unde erau măsuri pentru a nu mai avea arierate, pentru a avea profit. Cum noi am avut profit anul trecut şi o să avem şi anul acesta am crezut că nu este necesar să mai înaintăm acea anexă. Am crezut că se referă doar la cei care au avut probleme, nu şi-au plătit arieratele şi nu au profit”, a mai spus Alin Văcaru.          

Toate unităţile miniere vor prelua din noul personal

Fiecărei unităţi miniere din cadrul CE Oltenia i se va repartiza o parte din cele 361 de persoane reîncadrate în câmpul muncii. Divizia Minieră din cadrul CE Oltenia a stabilit serviciile pe care aceştia vor merge şi numărul exact de personal distribuit pe fiecare unitate în parte. „Joi am discutat cu domnul Antonie, am lista cu necesarul de personal care trebuie să vină şi serviciile pe care o să vină. Nominal nu am nimic. Am structura de personal cum şi-l doresc ei pe unităţile miniere, care-i constituit dintr-un număr de calificaţi, necalificaţi, şefi de echipă şi conducători de formaţie lucru.  De exemplu pe la UMC Pinoasa în total sunt 40, pe USM Rovinari sunt 26. Ideea este că fiecare unitate minieră are în medie peste 30 de oameni. Noi aşteptăm lista nominală cât mai repede ca să putem să înştiinţăm oamenii să-şi facă documentele necesare angajării”, a precizat Gabriel Giorgi, directorul general al societăţii Minprest.

TERMEN

Directorul Giorgi exclude ca angajările să fie făcute începând de pe 15 octombrie, aşa cum anunţase preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. „Nu o să le facem pe 15, până la sfârşitul săptămânii se fac. Marţi exclus, fizic nu e posibil, n-avem când. Trebuie făcute negocierile, trebuie semnat contractul”, a mai spus Gabriel Giorgi.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: