Universitatea Craiova aduce un internaţional african

Universitatea Craiova încearcă să acopere postul de fundaş stânga, după ce Nicuşor Bancu s-a accidentat grav, iar Bogdan Vătăjelu a intrat în ultimele şase luni de contract. Formaţia din Bănie s-a înţeles cu Basilio Ndong, jucător de 24 de ani din Guineea Ecuatorială.

Jucătorul a evoluat în liga a doua din Norvegia, pentru Start Kristiansand, după ce a trecut pe la Shkupi (Macedonia de Nord) şi Westerlo (Belgia), în liga a doua din Belgia, iar în ţara natală a evoluat la Cano Sport.

Pentru Start Kristiansand, Basilio Ndong are un gol şi 12 pase decisive în 33 de meciuri, fiind un fundaş lateral foarte ofensiv, el putând evolua şi ca mijlocaş stânga şi extremă.

Craiova plăteşte 200.000 de euro pentru Ndong, care va avea un salariu de 10.000 de euro lunar. „Suma este undeva la 200.000 de euro. Noi zicem că este un jucător foarte-foarte bun”, a spus Mihai Rotaru, potrivit Fanatik.

Cotat la 400.000 de euro pe transfermarkt, Ndong are 32 de selecții în naţionala Guineei Ecuatoriale și a fost integralist la Cupa Africii, atât în preliminarii, cât și la turneul final. 

În Bănie, Basilio Ndong va avea un salariu de 10.000 de euro şi va semna un contract în zilele următoare, cel mai probabil pe o perioadă de doi ani şi jumătate.

Vizualizări: 437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: