Urgenţe rezolvate cu medicamente expirate

Gorjenii care au avut nevoie de salvare din substaţiile de la Târgu-Cărbuneşti şi Bumbeşti-Jiu au fost trataţi cu medicamente expirate. Asta a găsit Corpul de control din Ministerul Sănătăţii în trusele de urgenţă ale ambulanţelor din cele două substaţii. Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj susţine că a fost o întâmplare, pentru că personalul medico-sanitar din aceste două substaţii nu a avut timp să-şi verifice trusele.

Gorjenii solicită ambulanţa atunci când au o problemă de sănătate, în speranţa că au parte de îngrijiri medicale de urgenţă de calitate. Nimeni nu se gândeşte că tratamentul primit în ambulanţă le poate face mai mult rău decât bine, asta în cazul în care medicamentele sunt expirate.

Corpul de control din Ministerul Sănătăţii a descoperit în urma controlului din luna mai medicamente expirate în trusa de urgenţă din substaţiile Târgu-Cărbuneşti şi Bumbeşti-Jiu. Aceste aspecte au fost prinse în raportul de la Minister.

Niculescu: Corpul de control a exagerat

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj susţine că personalul medico-sanitar nu a avut timp să verifice trusele de urgenţă şi medicamentele nu erau expirate, ci aveau valabilitate inclusive în luna respectivă. “Nu este vorba de medicamente expirate. Şi dacă ar fi fost aşa, astea sunt lucruri care se mai întâmplă. S-a cam exagerat când s-a specificat în raport că sunt expirate. Cei care le-au verificat le-au dat expirate şi pe cele care mai aveau 2 săptămâni termen de valabilitate. Eu aş spune că erau la limită sau expirau în cursul lunii respective. Pacienţilor nu le-au fost administrate medicamente expirate. Personalul verifică trusele periodic, dar atunci cred că nu apucaseră să facă acest lucru”, declară Marian Niculescu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

RAPORT

“În urma controlului inopinat, echipele de control stabilite ad-hoc au depistat la substaţiile de la Târgu-Cărbuneşti şi Bumbeşti-Jiu existenţa în trusa de urgenţă a unor medicamente  expirate (glucoză 10%) şi medicamente şi materiale sanitare  la limita termenului de valabilitate”.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: