Urzicile de primăvară încep să se ieftinească în piețe

Urzicile sunt printre primele plante verzi sau trufandale de primăvară care apar în piețe. Dacă la apariția lor, la finalul lunii ianuarie erau foarte scumpe, acum prețurile din piețe au început să scadă. 

Datorită proprietăților lor benefice pentru sănătate, urzicile sunt foarte căutate primăvara devreme. Unii români le folosesc chiar zilnic în dietă sub formă de suc, fie în anumite preparate deoarece urzicile au un imens beneficiu. 

Dacă la apariția lor în piețe se găseau la final de ianuarie și la 50 de lei kg, acum prețul s-a înjumătățit, mai ales că este foarte cald și se găsesc din belșug în păduri sau în culturile gospodarilor de la țară.

La piață, comercianții preferă să le vândă la pungă sau la grămăjoară. Puțini sunt cei care cumpără verdețuri la kilogram astfel că o pungă de urzici costă cinci lei în piețe iar un kilogram ajunge la 25-30 de lei. 

Urzicile au apărut mult mai devreme în acest an pentru că nu a nins. Din acest motiv prețurile vor mai scădea în perioada următoare spun comercianții.

Succesul trufandalelor de pădure i-a făcut pe unii fermieri să cultive ștevie, urzici și leurdă, foarte apreciate de clienți.

În supermarketuri, 500 de grame de urzici costă 20 de lei, iar un kilogram, 40 de lei.

Vizualizări: 1,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: