USL a murit! Trăiască colaborarea PSD-PNL la Gorj!

Liderii PNL şi PSD, respectiv Dian Popescu, Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, au fost ieri de acord, pentru prima dată după multe luni. Judecând după declaraţiile făcute, liberalii şi pesediştii par că se înţeleg bine şi colaborează mai ales acum, după ruperea alianţei USL. Surprinzător, deşi acum câteva săptămâni denunţa nerespectarea protocolului USL situându-se în opoziţie, prin atitudine, Dian Popescu optează acum pentru continuarea colaborării cu PSD şi vrea la guvernare.

Relațiile dintre PSD și PNL la nivel de Gorj nu au fost niciodată extraordinar de apropiate, chiar dacă aici s-au pus bazele faimosului USL Total. Acum relațiile respective intră într-o nouă fază de existență, mai ales că oamenii lui Ponta din județ par ceva mai democrați, cel puțin pentru moment, lăsând să se înțeleagă faptul că își doresc o continuare a colaborării cu liberalii. Ion Călinoiu, care este și vicepreședinte al PSD la nivel central, dar și șef al Consiliului Județean, spune că PSD Gorj are în continuare disponibilitatea pentru a colabora cu filiala județeană a PNL, el considerând că nu se impune o schimbare a liberalilor aflați în funcții de conducere în plan local.

Călinoiu: Dian Popescu a fost şi până acum în opoziţie

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, vrea păstrarea unei alianţe cu liberalii, spunând că nu intenţionează schimbarea majorităţii în Consiliul Judeţean. “Sub aspect instituţional, la nivelul judeţului Gorj aşa cum spunea primul ministru, că în continuare este mâna întinsă, deschidere totală, dacă se doreşte să se pună umărul la rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm în judeţul Gorj de către partenerii noştri, deschiderea noastră este aceeaşi. Dacă doreşte să se retragă nu este nicio problemă. Pe mine niciodată nu m-aţi auzit, chiar dacă pe margini se zvonea că se doreşte schimbarea majorităţii în Consiliul Judeţean, n-am propus şi n-o propun”, a spus Ion Călinoiu. Acesta a mai spus şi că Dian Popescu, preşedintele liberalilor, a fost şi până acum în opoziţie.

Dian vrea colaborare, dar nu cu „partidul stat”

La rândul său, președintele PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, afirmă că filiala pe care o conduce este pentru continuarea unei colaborări cu PSD, dar în anumite condiții. Liderul liberal afirmă că organizația va înceta orice formă de colaborare cu social-democrații în momentul în care PSD va începe să își exercite puterea în mod autoritar.

„Dacă vor fi schimbări abuzive atunci vom înceta orice colaborare. Oricum, în Gorj noi avem colaborare cu PSD, nu cu USD pentru că la nivel de județ PSD este mai mult decât orice USD. Ei trebuie să înțeleagă foarte clar că dacă vor trece la schimbări în forță în Consiliul Județean sau în consilii locale atunci nu vom mai avea nicio colaborare”, spune Dian Popescu.

PPDD rămâne în opoziție

PSD are în Consiliul Județean Gorj un număr de 16 consilieri, în timp ce PNL și PDL au câte 6, iar PPDD are 5 consilieri, cele trei partide putând forma o majoritate contra social-democraților. PSD deține o funcție de vicepreședinte, iar PNL are, de asemenea, o funcție de vicepreședinte, lidera PPDD Gorj, deputatul Niculina Mocioi, precizând că partidul său nu se va implica într-un eventual demers al liberalilor de a schimba majoritatea în Consiliul Județean Gorj.

„Noi suntem partid de opoziție și așa vom rămâne. Directiva primită de la centru este să nu facem nicio alianță cu nimeni pentru a ne păstra identitatea. Ne concentrăm în perioada următoare pe europarlamentare, nu pe noi majorități în Consiliul Județean. Îi lăsăm pe ei să își ducă până la capăt crucea pentru că oricum sunt aliați de ani buni”, a precizat Mocioi.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: