Utilajele UATAA Motru, cumpărate de Direcţia Publică

Utilajele Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru au ajuns în ograda Direcţiei Publice din oraş după ce acestea au fost sechestrate şi scoase la licitaţie de Finanţele Publice Gorj. Pentru a beneficia de acestea UATAA va trebui să le închirieze de la Direcţia Publică Motru. Ciudat este că în bugetul local au existat fonduri pentru achiziţionarea utilajelor de Direcţia Publică, însă nu au existat bani pentru plata datoriilor pe care le are UATAA Motru. Această observaţie a fost făcută la Radio Infinit de consilierul local din partea PRM Gorj, Constantin Colţatu.

Direcţia Publică Motru a cumpărat utilajele pe care UATAA Motru le-a pierdut din cauza datoriilor către Finanţe, iar acum le închiriază uzinei. Consilierul local din partea PRM, Constantin Colţatu, este cel care a sesizat că au existat bani din buget pentru cumpărarea utilajelor, însă pentru achitarea datoriilor pe care UATAA Motru le avea la Finanţe nu s-au găsit fonduri. ”Finanţele au pus sechestru pe toate utilajele UATAA Motru, s-a pierdut Rabă, tractor. Acest lucru a avut loc în urmă cu o săptămână-două. Aşteptam ca edilul să facă acest lucru, dar văd că toată treaba e tacită. Eu am informaţiile mele. Dureros este că utilajele au fost cumpărate de Direcţia Publică Motru, societate care este tot a Consiliului Local, cum este şi UATAA. Direcţia Publică vine şi le închiriază acum la UATAA Motru. Nu este normal şi nu mi se pare normal cum pentru Direcţia Publică Motru, care aparţine Consiliului Local au fost bani să se dea să cumpere utilajele de la Finanţe, iar pentru UATAA Motru nu au fost bani de dat pentru a-şi plăti datoria către Finanţe”, declară consilierul local. În situaţia în care gigacaloria a crescut la 160 lei uzina din Motru a pierdut toate utilajele. ”Finanţele le-au scos la vânzare, iar bineînţeles că cei care stau şi conduc administraţia locală nu au spus nimic şi văd că nici nu o fac. S-a pierdut Raba, tractorul, un ciocan pneumatic”, mai spune consilierul Colţatu.

Au ajuns la primărie

Printre utilajele pe care le-a pierdut uzina din Motru se numără şi maşina de serviciu a directorului Eugen Corcoaţă. Acesta recunoaşte că trebuie acum să închirieze totul de la Direcţia Publică SA Motru. Datoria pe care UATAA Motru o are către Finanţe este de 85 de miliarde lei vechi. ”S-a pus sechestru, a fost adjudecată de o societate, urmează să le închiriem, asta e. Noi avem datorii la Finanţe, şcolile au datorii la noi. Au fost cumpărate de Direcţia Publică SA Motru. Ei au fost prezenţi când a fost scoase la vânzare, le-a adjudecat, şi urmează să ne găsim şi noi utilaje. Sunt foarte învechite”, explică Eugen Corcoaţă. Acestuia nu i se pare nimic ciudat că Direcţia Publică este cea care a achiziţionat utilajele. ”Sunt două societăţi distincte. Finanţele au decis. Au venit, le-au sechestrat. Noi avem datorii istorice către Finanţele Gorj. Autorităţile locale nu a putut să ne sprijine cu nimic pentru că Primăria Motru are  la ora actuală achitată toată datoria către noi. Consiliul Local nu are la ora actuală nicio datorie către noi”, mai spune Corcoaţă.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: