Vacanţa de iarnă începe mai devreme cu o săptămână

Elevii vor avea parte de o vacanţă de iarnă mai lungă decât de obicei din cauza zilelor de concediu fără plată pe care şi le vor lua profesorii. Materia pierdută din această perioadă va fi recuperată pe parcursul anului şcolar.

Vacanţa de iarnă va începe pe data de 11 decembrie şi nu pe 18, aşa cum era prevăzut în calendarul şcolar. La sfârşitul acestei săptămâni elevii se vor bucura de un week-end prelungit, care va începe vineri şi se va termina miercuri, din cauza zilelor de concediu fără plată ce vor fi luate de profesori în această perioadă. Decizia de a acorda zile libere fără plată în data de 30 noiembrie, precum şi în intervalul 14-18 decembrie a fost luată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în vederea diminuării cheltuielilor de personal. „Întrucât ziua de 1 decembrie era liberă de drept, mai multe licee şi colegii din Târgu Jiu au cerut să nu se facă ore şi în data de 30 noiembrie deoarece mulţi elevi navetişti nu se puteau prezenta la cursuri. Noi nu am putut lua o asemenea hotărâre, însă decizia ministerului a venit în sprijinul acestora. De asemenea, în ultima săptămână de şcoală procesul de învăţământ nu decurgea normal pentru că elevii care stăteau la cămin plecau acasă”, a declarat Camelia Bibere, inspector şcolar general adjunct.

Orele nu se recuperează sâmbăta

Orele pierdute din această perioadă  vor fi recuperate pe parcursul anului şcolar. „Este exclusă varianta de a face cursuri sâmbăta. Fiecare profesor are obligaţia să-şi recupereze materia pe parcurs şi să opereze aceste modificări în planificări”, a mai precizat Camelia Bibere. Inspectoratul Şcolar Judeţean trebuie să se asigure că în fiecare unitate de învăţământ există un program pentru recuperarea materiei aferente zilelor în care nu se ţin cursuri, potrivit comunicatului emis de MEC.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: