Valoarea lui Băsescu şi piticii lui Udrea

Că lupta dintre putere şi opoziţie nu există în România de un an şi jumătate, este de domeniul evidenţei. Pentru a avea expunere mediatică, ăştia de la putere se mai ceartă între ei. Se sparge USL, nu se sparge USL, candidează Crin, ba candidează Ponta. Până la urmă, par decişi să meargă sub sigla USL, pe mâna lui Crin, doar că PSD împreună cu UNPR şi PC încearcă să facă o majoritate solidă în parlament, pentru a nu fi vreodată la mâna PNL.

Ca să nu moară de plictiseală, opoziţia se bate între ea. Ciuca bătăii este PD-L, care încasează zilnic ba de la Băsescu, ba de la Udrea, ba de la „pitici”, aşa cum sunt porecliţi parlamentarii Partidului Mişcarea Populară, ăia care stau în spatele blondei la interviuri. Înţeleg că în rândul „piticilor” vor intra sâmbătă şi primarii PD-L care i-au rămas loiali lui Băsescu, începând cu Boc şi continuând cu Falcă, Pinalti şi alţii. Aceştia nu pot pleca din PD-L spre PMP, pentru că şi-ar pierde mandatele, aşa că se vor înscrie la Fundaţia Mişcarea Populară. Fundaţie care se va reuni sâmbătă la Cluj, unde ar putea ajunge chiar preşedintele Băsescu.

PD-L are de luat decizii grele în următoarea perioadă. Câtă vreme Băsescu şi Udrea vor duce o ofensivă anti-PDL, democrat-liberalii lui Blaga şi Predoiu sunt obligaţi să reacţioneze. A trecut un an de când Băsescu a spus „Adio, PDL!” şi nici un pedelist nu are curajul să spună „Adio, Băsescu!”. Din motive electorale? De frică? Din loialitate? Habar nu am, ce ştiu sigur este că PD-L va pierde în războiul acesta, dacă stă numai să încaseze.

Traian Băsescu va face orice este necesar pentru ca Partidul Mişcarea Populară să conteze. Prin această construcţie politică va demonstra dacă are valoare şi fără PD-L sau nu. Pentru că orice ar spune, oricât de locomotivă a fost Băsescu la timpul lui, nu ar fi reuşit fără maşinăria politică. PMP arată altfel decât PDL, sunt mulţi „poeţi” la vârful acestui partid şi prea puţini oameni învăţaţi să muncească în campanii electorale. Dar, construcţia este la început. Dacă alegerile europarlamentare ar fi duminică, PD-L ar avea un rezultat bunicel, iar PMP nu ar conta. Alegerile vor fi însă pe 25 mai şi ar fi timpul ca democrat-liberalii să se întrebe dacă mai au aşteptări pe scena politică. Altfel, mâine-poimâine îi voi auzi cântând: aihoo, aihoo, suntem pitici mişto…

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: