„Vânătoare“ între directoare la Ambulanţa Gorj

Fosta şefă a Staţiei Judeţene de Ambulanţă Gorj susţine că directoarea care i-a urmat în funcţie o vânează pentru a împiedica o eventuală revenire a sa pe post. Jana Prejbeanu tocmai a câştigat într-o primă etapă, la instanţă, procesul prin care a contestat schimbarea sa din funcţie în iunie anul trecut, Ana Duma negând acuzele ce-i sunt aduse, ea fiind în continuare interimar în fruntea instituţiei.

Războiul dintre Ana şi Jana pare să fi fostul unul mocnit până acum. Activitatea la Staţia Judeţeană de Ambulanţă părea a fi una cât se poate de firească în ultimele luni. Lucrurile nu par să stea însă deloc aşa, dacă o ascultăm pe Jana Prejbeanu, cea care a condus Ambulanţa Gorj în perioada guvernării liberale, până în vara anului trecut, când un control de la Ministerul Sănătăţii a constatat mai multe nereguli la instituţia respectivă, Direcţia de Sănătate Publică emiţând, în consecinţă, un ordin de schimbare din funcţie. Locul i-a fost luat de către Ana Duma, fostă directoare până în 2004, din partea PSD, revenirea sa pe post uimindu-i în special pe portocalii din judeţ. Acum, teoretic, Prejbeanu i-ar reprezenta pe liberali, iar Duma pe social-democraţi, numai că, din acest punct de vedere, la SAJ Gorj USL nu coexistă nici măcar o secundă.

Prejbeanu a fost schimbată vara trecută cu întreaga echipă pe care o avea, directorul adjunct Valeria Gherghe şi directorul tehnic Mircea Bunăiaşu adresându-se şi ei instanţelor de judecată pentru a-şi recâştiga poziţiile pierdute.

Cel din urmă şi fosta şefă a staţiei au deja câte o victorie în justiţie, deciziile ce le sunt favorabile nefiind însă, deocamdată şi definitive.

Prejbeanu a câştigat în instanţă

Procesele vor urma la Curtea de Apel Craiova, Jana Prejbeanu ocupând funcţia din care a fost demisă prin câştigarea unui concurs organizat la Bucureşti. Fosta directoare a fost însă sancţionată, ca şi adjuncta ei,  cu 5% pe o lună, respectiv, avertisment scris, în toamna anului trecut. Deciziile respective au fost şi ele câştigate, cu tot cu drepturile salariale aferente, iar acum Jana Prejbeanu declară, după luni de tăcere, că se simte vânată de către cea care i-a luat locul în fruntea instituţiei.

„Da, o spun categoric, mă simt vânată de actuala conducere! Sunt doctori în staţie care dacă au curajul să ţină cu mine riscă sancţiuni. Eu am fost sancţionată direct şi cred că şi în ideea ca în cazul în care vreodată aş mai vrea să devin director să nu pot fi promovată din cauza asta. Nu este aşa pentru că am câştigat la instanţă. Starea existentă acum în Staţia Judeţeană de Ambulanţă este una specifică perioadei de dinainte de 2004. S-a ajuns acum ca şofer să îşi facă referat la şofer pentru a fi sancţionat. Sunt două sindicate, conducerea actuală agreează doar unul, sunt lucruri care nu sunt normale. Avem maşini care pleacă în curse fără să aibă Inspecţia Tehnică Periodică făcută la timp, dar asta nu mai interesează pe nimeni”, spune fosta directoare.

Ana Duma respinge categoric toate acuzaţiile ce-i sunt aduse. „Vă asigur că nu vânez pe nimeni. Nu fac aşa ceva. Nu am nici armele necesare şi nici nu mi-am propus”, afirmă actuala şefă a SAJ Gorj. Duma mai spune că eventuala victorie definitivă a Janei Prejbeanu în instanţă nu ar fi o problemă, deşi ea crede că la Curtea de Apel Craiova magistraţii vor decide altfel decât la Târgu Jiu. Deocamdată însă sentinţa are şanse să rămână definitivă pentru că nici Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj şi nici Direcţia de Sănătate Publică Gorj, părţi în proces, nu au declarat recurs.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: