Vântul a creat probleme autorităților din Turcinești

Vântul a creat probleme autorităților locale din comuna Turcinești. Rețeaua electrică a avut de suferit, iar localnicii au rămas în repetate rânduri fără curent electric. Mai mult, din cauza vântului mai multe solarii din Turcinești au fost distruse, iar proprietarii trebuie să ia măsuri până la venirea iernii.

Intensificările vântului au pus pe jar autoritățile locale din comuna Turcinești, care au avut probleme cu electricitatea. Se întâmplă acest lucru de fiecare dată când vântul suflă cu putere, asta din cauza sistemului care nu a mai fost îmbunătățit de ani de zile. Din acest motiv, în repetate rânduri localnicii din Turcinești au rămas fără curent electric. „Avem probleme cu electricitatea. De fiecare dată când bate vântul mai puternic, se apropie firele de curent și se întrerupe curentul în toată comuna. Instalația este foarte veche și nu au mai fost îmbunătățite circuitele de ani buni de cei de la CEZ. Asta este vina lor. Știu doar să încaseze, dar să facă reparații nu. Oamenii au rămas de mai multe ori fără curent electric. Totul pornește din satul Rugi”, a precizat Vasile Gogălniceanu, primarul din Turcinești.

Mai multe solarii distruse

Din cauza vântului puternic mai multe solarii au fost puse la pământ în comuna Turcinești. „Au mai apărut probleme și la câțiva cetățeni care au avut solarii. Din cauza vântului a fost distrusă toată folia de pe solarii, iar oamenii trebuie acum să le refacă. Nu pot să stea așa, să intre în iarnă. Nu au avut ce face, pentru că vântul a fost foarte puternic”, a mai spus Vasile Gogălniceanu.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: