Vechii liberali, majoritari în conducerea noului PNL Gorj

Vechiul PNL Gorj ar avea o pondere de 55% în Comitetul executiv judeţean al partidului, iar vechiul PDL Gorj un procent de 45%, dacă vor fi luate în calcul criteriile stabilite ieri de comisia de unificare a noului PNL.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a anunţat, că la stabilirea ponderii conducerii se va ţine seama de rezultatul de alegerile europarlamentare într-o proporţie de 80% şi de numărul de primari 20%. De asemenea, el a spus că structura va fi cuprinsă între 30 şi 40 de membri şi se va numi Comitetul executiv judeţean. Din aceste organizaţii vor face parte ca membri de drept parlamentarii şi, ”cu vot consultativ”, preşedinţii organizaţiilor de tineret, de femei, de oameni de afaceri şi vârstnici. Pe lângă această nouă structură rămân şi birourile permanente ale vechilor partide, însă nu se ştie ce rol vor mai avea. Deciziile finale vor fi luate pe 31 ianuarie.

PNL şi PDL, la fel de slabe în Gorj

Dacă acestea sunt criteriile, rezultatele la euro şi numărul de primari, la nivelul judeţului Gorj membrii vechiului PNL vor avea majoritate în viitorul partid. La alegerile europarlamentare PNL a obţinut la Gorj 13,73% - 14.524 de voturi, iar PDL 11, 83% - 12.516 de voturi. PSD Gorj a obţinut 43,88% -46.403 de voturi, mult mai mult decât partidele de dreapta la un loc.

La capitolul primari, tot PNL stă mai bine. Formaţiunea condusă acum de senatorul Dian Popescu are 13 primari, iar partidul condus de Dan Vîlceanu 5 primari. Interesant va fi pe cine vor coopta Dian Popescu şi Dan Vîlceanu în noul Comitet executiv judeţean. Dacă e să luăm în calcul rezultatele celor 18 primari la ar însemna că ar trebui să facă parte doar trei, cei care au câştigat: Dorin Filip, Dumitru Leuştean şi Dumitru Vulpe. Klaus Iohannis a mai câştigat şi la Arcani unde a muncit viceprimarul. La europarlamentare, PSD a bătut aproape în tot judeţul. Atunci, primarii PNL din Rovinari, Turceni şi Câlnic au bătut PSD în localităţile lor, dar de la PDL nu a câştigat nimeni. Au mai fost şi comune unde pedeliştii au avut scoruri mai bune decât liberali, dar în principiu cam peste tot au fost după PSD.

Rezultate bune în teritoriu au mai avut Mădălin Ungureanu de la Băleşti, Ion Mândruţ de la Hurezani, Cosmin Ceauşescu de la Mătăsari, Antonică Belgiu (fost PPDD) de la Fărcăşeşti, Dumitru Modrea de la Turcineşti.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: