Verdict final în dosarul Ţundrea! Avram – 25 de ani de puşcărie!

Justiţia din România a pronunţat un verdict final în dosarul ce a vizat descoperirea „adevăratului” criminal în cazul omorului pentru care Marcel Ţundrea fusese condamnat pe nedrept la 25 de ani de detenţie, din care a executat jumătate înainte de a muri. Culmea este că „doamna cu balanţa” a pus punctul pe i în această poveste într-o zi de 13, zi pe care Gheorghe Avram nu o va uita niciodată.

 

 

Recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de care acesta îşi mai lega o ultimă speranţă pentru a-şi dovedi „nevinovăţia” a fost respins de la primul termen, magistraţii dând verdictul final în această poveste fără alte amânări sau tergiversări, situaţia fiind foarte rar întâlnită, mai ales că inculpatul nu a recunoscut niciodată faptele de care este acuzat.

Avram a primit şi el acum 25 de ani de puşcărie, pedeapsa fiind decisă la Curtea de Apel Craiova în primăvară, instanţa majorând cu trei ani perioada de detenţie ce fusese decisă de instanţa de fond de la Tribunalul Gorj. Bărbatul, consătean cu Ţundrea, este încarcerat încă din februarie anul trecut, când a comis un accident rutier cu o maşină pe care o furase şi la volanul căreia se urcase băut, el neavând permis. Avram băuse atunci cu nişte prieteni într-o cârciumă şi le mărturisise că era ultima lui noapte de libertate, fiind convins că a doua zi urma să fie încătuşat întrucât era aşteptat la audieri la Tribunalul Gorj, unde îl citase procurorul general adjunct Marius Iacob, venit special de la Bucureşti pentru a rezolva acest caz.

         Iacob a făcut la începutul lui 2011, dar şi anterior, eforturi disperate pentru a lămuri acest caz, el recunoscând că decizia prin care Ţundrea a fost condamnat pe nedrept la puşcărie a fost cea mai mare eroare judiciară a Justiţiei din România. Eroarea a fost reparată acum, însă mult prea târziu, pentru că cei 12 ani de puşcărie i-au distrus sănătatea lui Ţundrea, bărbatul decedând în 2007. Cazul său este însă de acum încolo o lecţie de studiat pentru studenţii de la drept, „dreptatea” pe care Justiţia din România a făcut-o acum venind mult prea târziu, mai ales că inclusiv când era în detenţie Ţundrea îl indica pe Avram ca posibil autor, dar nimeni nu-l lua în seamă. Mai mult, Avram a fost audiat de anchetatorii din 1992 care au încercat să lămurească împrejurările în care o fată de 14 ani din Pojogeni a fost ucisă şi violată pe malul unui pârâu ce trece pe lângă casa lui Ţundrea. Actualul criminal dovedit de justiţie a scăpat cu 20 de ani în urmă fără să stârnească vreo suspiciune pentru anchetatori, ulterior el ajungând în puşcărie pentru alte crime pe care le-a comis în zona Pojogeni.

 

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: