Verdict în dosarul „lotului Fluerătoru”

Judecătoria Târgu Jiu i-a găsit vinovaţi marţi, 14 aprilie, pe inculpaţii trimişi în judecată pentru modul defectuos în care a fost „modernizat” drumul dintre Ştiucani şi Ploştina. Pedepsele sunt cu suspendare, foştii directori şi lideri sindicali din minerit fiind obligaţi la muncă în folosul comunităţii.

Fostul sindicalist Cristea Fluerătoru, ca administrator de firmă, precum şi foştii şefi din mineritul motrean Nicolae Giuran, Pătru Florentin şi Vasile Creţan sunt inculpaţii din acest dosar, toţi primind acelaşi gen de pedeapsă, respectiv 3 ani cu suspendarea executării închisorii, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care aceştia nu trebuie să comită alte infracţiuni.

Fiecare dintre inculpaţi are de executat şi o pedeapsă de 4000 de lei amendă, iar în timpul perioadei de încercare aceştia trebuie să presteze câte 100 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Motru. De asemenea, ei nu pot pleca în străinătate fără acceptul instanţei şi permanent trebuie să anunţe autorităţile despre sursele de venit pe care le au, despre domiciliul şi locul de muncă, astfel încât viaţa lor să fie mereu monitorizată de instituţiile statului. Instanţa a luat act de decesul unui al cincilea inculpat din dosar, Sandu Benga, şi a dispus încetarea procesului penal faţă de acesta, lăsând nesoluţionată însă acţiunea civilă şi menţinând sechestrul pus pe averea acestuia, respectiv un apartament de 116452 lei în Motru şi două autoturisme Dacia Logan, ceilalţi inculpaţi fiind obligaţi să despăgubească Complexul Energetic Oltenia cu aproape 1 milion de lei.

„Obligă în solidar inculpaţii Giuran Nicolae, Fluerătoru Cristea, Pătru Florentin şi Creţan Vasile la plata către C.E.O. SA a sumei de 939.599,59 lei. Menţine în parte măsurile asiguratorii instituite prin ordonanţa din 10.05.2013 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, privind poprirea asupra tuturor sumelor actuale din conturile deschise la BRD şi BancPost de către Benga Gheorghe Sandu (decedat); asupra tuturor sumelor actuale şi viitoare din conturile deschise la BRD, BCR şi Raiffeisen de către Fluerătoru Cristea şi asupra tuturor sumelor actuale şi viitoare din conturile deschise la BCR, Raiffeisen şi BancPost de către Giuran Nicolae, până la concurenţa sumei de 939.599,59 lei. Potrivit art. 241 C.pr.pen., încetează de drept măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Giuran Nicolae, Fluerătoru Cristea, Pătru Florentin şi Creţan Vasile”, se arată în decizia instanţei. Inculpaţii trebuie să mai achite în solidar suma de 7500 de lei completare onorariu experţi şi câte 6000 de lei fiecare cheltuieli judiciare statului, verdictul nefiind unul final.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: