VERIFICARE: Câţi angajaţi CEO trebuie să primească banii înapoi

Circa cincizeci de angajaţi TESA ai Complexului Energetic Oltenia vor primi înapoi sumele tăiate în mai şi iunie, în urma modificării unilaterale a contractului de muncă. Termenul dat de inspectorul şef George Romanescu lui Laurenţiu Ciurel pentru a convinge oamenii să semneze actele adiţionale a expirat. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj va merge în această săptămână la CE Oltenia, pentru a verifica punerea în aplicarea a măsurilor dispuse în urma controlului de luna trecută.

ITM Gorj a răspuns la sesizarea Federaţiei Naţionale Mine Energie, privind modificarea unilaterală a salariilor la TESA. A efectuat un control, în urma căruia a dat dreptate sindicatelor, confirmând încălcarea prevederilor Codului Muncii. Atunci ITM a dispus ca până pe 6 iulie CEO să calculeze şi să le dea banii înapoi celor care nu semnează actele adiţionale la contract.

În fapt, în acest timp conducerea a recurs la tot soiul de metode pentru a pune presiune pe oameni pentru semnarea actelor prin care erau de acord, de cele mai multe ori, cu reducerile salariale.

La polul opus se află cei care au primi măriri serioase de salarii. Cea mai cunoscută situaţie este cea a soţiei directorului de Resurse Umane Ion Răuţ, care a avut o majorare salarială de câteva sute de lei. Dar pentru puţin timp, deoarece în urma scandalului mediatic, majorarea salarială a fost retrasă. Pentru aceasta, directorul de la Jilţ Cosmin Ceauşescu a plătit cu funcţia de director.

În total, potrivit spuselor lui Laurenţiu Ciurel, 2000 de persoane de la TESA au avut salariile modificate.   Conducerea a luat măsuri cu cei care nu au semnat. I-a retrogradat din funcţii sau i-a transferat la alte unităţi.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: