Vezi aici cine a câştigat cele mai multe premii Oscar

Pelicula "The Hurt Locker" a câştigat Oscarul 2010 pentru cel mai bun film al anului devenind, cu şase premii ale Academiei Americane de Film câştigate duminică seara, marele câştigător al galei desfăşurate la Los Angeles.

Acelaşi film a câştigat Oscarurile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun film, cel mai bun montaj, cel mai bun sunet, cel mai bun mixaj sonor şi cel mai bun scenariu original. Datorită peliculei "The Hurt Locker", regizoarea Kathryn Bigelow a intrat în istoria premiilor Oscar, fiind prima femeie distinsă cu premiul pentru cel mai bun regizor de către Academia Americană de Film.

"The Hurt Locker" face portretul celei mai periculoase slujbe din lume, prezentând soldaţii genişti responsabili cu deminarea bombelor pe câmpul de luptă în Irak.

Drama regizată de fosta soţie a lui James Cameron a fost distinsă cu şase premii la BAFTA, eclipsând pelicula "Avatar", care a primit doar două distincţii, pentru efecte speciale şi design de producţie, deşi ambele pelicule au fost nominalizate la câte opt categorii.

Cele două pelicule au mers umăr la umăr şi în competiţia pentru Oscar unde au câte nouă nominalizări. "Avatar" a câştigat duminică noaptea doar trei trofee, pentru imagine, efecte speciale şi scenografie.

"The Hurt Locker" a fost recompensat cu cel mai importat premiu al cinematografiei mondiale, după ce a concurat cu producţiile "Avatar", "The Blind Side", "District 9", "An Education", "Inglourious Basterds", "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire", "A Serious Man", "Up" şi "Up in the Air".

Pelicula regizată de Kathryn Bigelow mai are în palmares peste 70 de premii câştigate la festivaluri internaţionale de film.

La categoria Cel mai bun actor în rol principal, câştigător a fost Jeff Bridges, pentru prestaţia din "Crazy Heart", în timp ce Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin i-a fost acordat actriţei Sandra Bullock, pentru rolul din "The Blind Side".

Christoph Waltz şi Mo'Nique au fost recompensaţi cu Oscarurile pentru cele mai bune roluri secundare, pentru rolurile din "Inglorious Basterds" şi, respectiv, "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire".

Oscarul 2010 pentru cel mai bun film străin a fost acordat producţiei argentiniene "The Secret of Their Eyes", regizată de Juan José Campanella. Oscarul pentru cea mai bună animaţie i-a revenit anul acesta peliculei "Up", care a mai luat premiul pentru cea mai bună coloană sonoră.

Peliculele care au câştigat câte două trofee la gala premiilor Oscar 2010 sunt "Up", "Crazy Heart" şi "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire".

Gala Oscar 2010, ajunsă anul acesta la ediţia cu numărul 82, s-a desfăşurat la Teatrul Kodak de la Hollywood, într-o sală cu 3.400 de locuri. Gazdele ceremoniei au fost actorii americani Alec Baldwin şi Steve Martin. Câştigătorii au fost desemnaţi în urma votului Academiei Americane de Film.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: